Ple_290615

El plenari de Deltebre aprova rebaixar les retribucions dels regidors per dedicar-les a transparència i a polítiques socials

l primer plenari de Deltebre ha servit per donar compte de la composició del cartipàs municipal, aprovar la periodicitat de les sessions plenàries, la creació de les comissions informatives, el nomenament dels representants de la corporació en altres organismes, la delegació de competències del Ple i les remuneracions que han de percebre els regidors.

En aquest sentit el nou equip de govern ha decidit rebaixar les retribucions del càrrecs electes amb l’objectiu d’optimitzar recursos. Amb la reducció dels costos dels regidors s’aconsegueix un estalvi anual de 57.413€. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler ha remarcat que “amb aquesta acció, en primer lloc, es generaran mecanismes per garantir la transparència ciutadana i, en segon lloc, i a partir de 2016, aquest estalvi es destinarà a noves accions de polítiques socials”.

La CUP s’ha abstingut i la seva portaveu Dayana Santiago ha defensat que “els sous no són desproporcionats i l’import s’ha reduït; tot i això creiem que encara es podria estalviar més amb les remuneracions de les assistències als plens”.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Joan Bertomeu, també s’ha abstingut i ha subratllat que “farem un seguiment de les tasques del regidors, sobretot de les dedicacions, per saber si es fan la feina que els toca”.

Gervasi Aspa d’ERC, tot i abstenir-se s’ha mostrat d’acord afegint que “només esperem que treballin“.

Finalment, el portaveu de Compromís d’Esquerres i Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, s’ha abstingut ja que “és l’equip de govern qui decideix, però volem recordar que la passada legislatura hi havia dos regidors menys”.

La sessió ha aprovat per unanimitat mantenir totes les competències del plenari al propi Ple com a mecanisme de transparència amb la finalitat de què la ciutadania conegui tots els temes municipals. En aquesta mateixa línia, la periodicitat del Ple Municipal serà mensual i es celebrarà el primer dimarts de mes, a les 22h a l’estiu i a les 21.30h a l’hivern.

El Ple ha donat llum verda també a la creació i composició de les comissions informatives permanents i de la comissió especial de comptes, la constitució dels diferents grups municipals, la periodicitat de les sessions de la Junta de Govern Local, la creació de la Junta de Portaveus i el nomenament de representants de la corporació en altres organismes en els quals ha d’estar representat l’Ajuntament de Deltebre.

El darrer punt de la sessió plenària, de caràcter urgent, ha estat l’aprovació de les al.legacions al nou Pla Hidrològic de Conca redactades i consensuades a la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Darreres notícies