Foto2

La Comissió Europea aposta per un pla integral per a lluitar contra el cargol poma en la seva visita a Deltebre

El director general de Salut i Seguretat Alimentària de la ComissióEuropea, Ladislav Miko, ha visitat Deltebre per tal de conèixer, de primera mà,l’afectació del cargol poma, del mosquit i els canals de reg del nucli urbà.Miko ha estat acompanyat, en tot moment, per l’alcalde de Deltebre, LluísSoler, per l’eurodiputat Ramon Tremosa,així com es nous directors generals d’agricultura i industries agroalimentàriesde la Generalitat de Catalunya, Alfons Vilarasa i Joan Girona, respectivament,el tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, i latinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic, Anna Giménez.

La visita ha servit per arrancar el compromís del director general dequè realitzi un pla integral que garanteixi el control de la plaga del cargolpoma. D’aquesta manera, la Comissió Europea supervisarà exhaustivament elcontrol de l’eficiència de les mesures impulsades amb fons europeus i estudiaràaccions efectives per intentar eradicar la plaga.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet per la visitai pels compromisos assumits pel del director general de Salut i SeguretatAlimentària de la Comissió Europea i ha destacat que “un dels pilars d’actuació del govern de Deltebre és estar al costat idonar resposta a les problemàtiques que afectin al sector primari com és el casdel cultiu de l’arròs”.I és que la visita també ha servit per a manteniruna reunió de treball amb els diferents representants del sector que hanexplicat les seves inquietuds al director general.

Per la seva banda, el director general de Salut i Seguretat Alimentària, Ladislav Miko, ha destacat que “des de la Comissió Europeacontinuarem indagant la millor solució possible per tal d’eradicar aquesta plaga”. Miko s’ha mostrat preocupat per la expansió de la plaga a altresindrets d’Europa. Per aquest motiu, ha destacat que “cal la col·laboració de tots els agents implicats i un pla integrald’estudi que aporti solucions i eines efectives contra aquestaafectació”.

Finalment, l’Eurodiputat Ramon Tremosa, el qual ha treballat intensament el cas del cargol poma a la Unió Europea, ha posat de manifest que “la visita del director general és unamostra latent de la proximitat de la Comissió Europea”.  De fet, Tremosa ha remarcat que “la Unió Europea està al costat d’aquellesafers que preocupen a les persones”.

En el transcurs de la visita, l’alcalde de Deltebre també ha explicat diferents problemàtiques com el cas del mosquit, l’abocament d’aigües residualsal riu al nucli de Riumar i la situació dels canals de reg i desaigües deDeltebre els quals, a dia d’avui, són unpunt fràgil de salut publica i de propagació de la mateixa plaga i per tants’haurien d’anar cobrint i controlant.

En el transcurs de la visita, el director general ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Deltebre acompanyat pels regidors del consistori.

Darreres notícies