11707826_894166463991385_1196705070581922263_n

L’alcalde de Deltebre demana responsabilitat i reflexió a l’oposició atès la seva negativa a celebrar el ple extraordinari per aprovar la resposta a les al·legacions de la resolució del complex esportiu

l’Ajuntament de Deltebre no ha pogut celebrar la sessió plenària extraordinària i urgent, convocada en temps i forma i amb una junta de portaveus el dia previ, a causa de la negativa dels grups de l’oposició a votar a favor de la seva realització. Un plenari convocat a petició dels serveis jurídics de l’Ajuntament i que permetia, entre d’altres coses, aprovar la resposta a les al·legacions de la resolució del complex esportiu municipal. Un fet que es recomanava aprovar entre dimecres i dijous com a molt tard. Aquesta negativa ha estat valorada per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, com a poc “responsable”. Soler ha destacat que “hi ha línies vermelles que no es poden creuar i aquest tema és una d’elles ja que repercuteix en el dia a dia de molta gent de la ciutadania i amb els extreballadors del centre”. Per aquest motiu, Soler ha demanat “reflexió, alçada de mires, responsabilitat i estima al municipi i a la seva gent”.

El plenari també portava una nova proposta de modificació de pressupost, diferent de la del darrer ple per buscar el consens amb l’oposició, per tal de crear una partida d’urgències socials, per valor de 15.000€, i donar cobertura a les necessitats dels veïns i de les veïnes del municipi que més ho necessiten. L’alcalde ha explicat que “és la primera vegada que el ple porta a aprovació una partida d’aquestes característiques i és que en un moment com aquests és importantíssim donar suport a la gent que més ho necessita. Més quan aquesta partida mai havia existit a l’Ajuntament de Deltebre”. Així mateix, la modificació de pressupost, entre d’altres, també proposava la realització de l’auditoria, la creació de l’Oficina de l’Atenció a la Ciutadania i l’ampliació de la partida de vies públiques. El tinent d’alcalde de Dinamització Territorial i Imatge de Poble, Salvador Bertomeu, ha explicat que “ens hem trobat la partida de vies públiques esgotada en només 6 mesos. És a dir que durant la resta de l’any no podrem realitzar cap mena de tasca de manteniment ni millora si no s’aprova aquesta modificació”.

El plenari també incloïa la licitació de les obres de la segona fase del nucli de Riumar. Amb tot, la tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha explicat que “una sala de plens no ha de ser un espai d’odi ni de ràbia, sinó un espai per al debat i per a la reflexió pensant sempre amb el poble i la seva ciutadania”. A més, Franch ha destacat que “quan es treballa pel poble, no es compten les hores que hi dediques, sinó que t’esforces el màxim possible per lluitar pel municipi i pel benestar de la seva gent”.

Aquest dissabte, i per tal d’intentar aprovar tots aquests punts, s’ha tornat a convocar el plenari. Tal com és habitual, la sessió es celebrarà a les 22 hores de la nit i es podrà escoltar en directe per l’emissora municipal i seguir in situ a la sala de plens.

Darreres notícies