PParticipatiu

Deltebre inicia una campanya de participació ciutadana per escollir el nom d’una plaça en commemoració del procés de transició nacional

L’Ajuntament de Deltebre ha engegat aquest matí les votacions corresponents per escollir el nom de la plaça en commemoració del procés de transició nacional que s’ubicarà a l’actual rotonda del Passador. D’aquesta manera, tots els veïns i veïnes de Deltebre, empadronats i majors de 16 anys, poden passar a partir d’avui a escollir el nom més adient per aquesta plaça.

L’Alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta acció s’emmarca en la voluntat d’obrir l’Ajuntament de Deltebre a la ciutadania i de fomentar la seva col·laboració per tal de participar en el dia a dia del municipi”. Soler també ha explicat que la creació d’aquesta plaça “és una mostra de què el consistori, sota el govern de CIU, donarà suport a totes aquelles actuacions que ens permeten fer un pas endavant en la cerca de la plena sobirania”. De fet, recentment s’ha tornat a penjar l’estelada a la façana de l’Ajuntament de Deltebre donant resposta a les peticions de l’ANC.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana i Foment Cultural, Carme Franch, ha anunciat que “aquesta és la primera de moltes campanyes de participació que té pensades realitzar l’actual equip de govern”. De fet, Franch ha anunciat que una d’aquestes properes campanyes serà la d’escollir el nom al monument a les dones, així com col·laborar amb la confecció dels pressupostos municipals. El nom d’aquesta nova plaça ha de sorgir entre les següents cinc propostes: plaça de l’Estat Català, plaça de la Independència, plaça dels Països Catalans, plaça de Catalunya o plaça de la República Catalana. Alhora, també s’ha deixat un apartat en blanc per tal que la ciutadania pugui presentar les seves propostes.

Tots els veïns i veïnes que vulguin participar en aquesta campanya s’han de presentar a l’Ajuntament amb el seu carnet d’identitat, ompli la butlleta i dipositar-la a la urna corresponent en horari d’oficina de 9h a 14h. Cal esmentar, però, que en motiu de les festes majors l’horari serà de 10h a 13h. Les votacions estaran obertes fins el proper dia 21 d’agost.

La plaça, que incorporarà una gran estelada, s’inaugurarà en el marc dels actes que organitza l’Ajuntament en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Darreres notícies