foto

L’Ajuntament de Deltebre rebutja la proposta de Pla Hidrològic (2015/21) davant del Consejo del Agua

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat el seu ferm rebuig a la proposta de Projecte de Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre (2015-2021) en el marc de la seva intervenció al Consejo del Agua de la Demarcació Hidrogràfica de l’Ebre que s’ha celebrat avui dijous a la ciutat de Saragossa.

Soler, que ha estat convocat a la reunió com a alcalde del municipi i també com a representant de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que “ens trobem davant d’un nou greuge per al territori i, en especial, per al Delta de l’Ebre i per als habitants que convivim en aquest indret”. I és que la proposta no inclou el cabal ecològic aprovat per la Comissió de la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre (CSTE). L’alcalde ha afegit que “des de l’Ajuntament reiterarem la nostra negativa a un hipotètic transvasament i defensarem i exigirem un cabal ambiental mínim en el tram final del riu”.

El Consejo del Agua, en el seu informe de preguntes, observacions i suggeriments presentats a la proposta de Pla Hidrològic, demarcació hidrogràfica de l’Ebre (PHE-89), ha desestimat les propostes formulades a les Terres de l’Ebre, a nivell institucional, per part dels ajuntaments de Deltebre i Tortosa, i pel Consell Comarcal del Baix Ebre, així com també ha ignorat els suggeriments proposats per la Generalitat de Catalunya. Soler ha recordat que “en l’anterior legislatura, com a president de l’ens comarcal del Baix Ebre, vam mostrar reiteradament en plenari la nostra negativa al transvasament i la nostra defensa al cabal ambiental òptim i per això vam presentar al·legacions al Pla igual que també vam fer temps d’accedir a l’alcaldia de Deltebre”.

Deltebre ha comptat avui amb tres vots al Consejo del Agua, que han estat representats per l’alcalde del municipi, Lluís Soler, i pel tinent d’Alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, en representació de l’Ajuntament i també com a integrants de la delegació de la Generalitat de Catalunya. El tercer vot del municipi ha estat protagonitzat pel president el Sindicat de Regs de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, Francesc Casanova. Els tres vots provinents del municipi de Deltebre han sigut contraris a la revisió del Pla Hidrològic.

Darreres notícies