11951836_915434985197866_5242210081578148325_n

L’Ajuntament de Deltebre aprova les bases d’urgència social per tal d’ajudar a les persones més desafavorides

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat, per unanimitat, les bases d’urgència social que permetran donar cobertura a les famílies i persones del municipi que més ho necessiten.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “el nou govern té la voluntat de treballar i estar al costat de les persones que més ho necessiten”. De fet, l’alcalde ha subratllat que “per primera vegada en la seva història, l’Ajuntament de Deltebre ha creat una partida específica per donar servei i cobertura a la gent que més ho necessita”. Soler també ha avançat que “la partida de serveis socials, en la confecció dels pressupostos de l’any vinent, tindrà una gran importància”.

Els ajuts aprovats van en relació amb les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, roba i calçat, habitatge, subministraments, atenció a menors en situació de risc, atenció sanitària, tributs locals i altres. En total, l’Ajuntament de Deltebre disposa d’una nova partida de 15.000€, fins a finals d’any, per cobrir aquestes necessitats a partir del seu corresponent informe social. Una partida que s’ha pogut dotar des del nou govern municipal reduint altres despeses prescindibles de l’Ajuntament.

Tots els portaveus i representants dels diferents grups polítics del plenari, han destacat la necessitat de la creació d’aquesta partida i que aquests ajuts arribin el més aviat possible a la ciutadania del municipi que més ho necessita.

Modificació de l’escut i nou emblema   
El plenari també ha aprovat la modificació de l’escut i el nou emblema de l’Ajuntament de Deltebre per unificar la imatge corporativa del consistori que fins ara tenia fins a sis variacions.

Pel que fa a l’escut, aquest s’ha modificat lleugerament seguint la seva descripció original. De fet, el seu canvi principal rau en la modificació de l’espiga d’arròs adaptant-se a la normativa heràldica. Pel que fa a l’emblema, creat de nou, la mateixa espiga d’arròs pren protagonisme simbolitzant un cor reflexant-se a l’aigua.

Moció de suport a l’acollida de població refugiada    
La sessió plenària també ha aprovat una moció, subscrita per tots els grups polítics,  de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània. En aquesta, i entre d’altres coses, es demana augmentar el nombre de places d’asil, revisar els plans d’acollida municipal i oferir els municipis com a territori d’acollida.

Darreres notícies