FotoPle

L’Ajuntament de Deltebre reclama mesures urgents per contenir la zona del Restaurant dels Vascos

El ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcat per la presentació d’una proposa d’alcaldia que demana actuacions urgents a les administracions competents per tal de desenvolupar mesures de contenció i estabilització que evitin la pèrdua de la superfície costanera.

Entre aquestes mesures, l’Ajuntament demana, entre d’altres, la creació de barreres fixes per evitar l’entrada de l’onatge i l’aportació de sediments. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “ja és hora que les administracions competents escoltin la veu del territori i actuïn urgentment per tal de posar fi a un problema gravíssim que s’afegeix, entre d’altres, al ja anunciat problema del dragatge de la bocana del riu”.

Al mateix temps, amb aquesta proposta també es demana que es duguin a terme les obres de recuperació del camí d’accés al Fangar i les accions de contenció necessàries per a la zona del Restaurant dels Vascos. L’alcalde ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Deltebre reclamarem constantment que es realitzin accions urgents per tal de frenar la constant regressió del Delta de l’Ebre davant la passivitat de les administracions”.

Calendari d’actes festius i correbous
El plenari també ha aprovat el calendari de festes d’estiu, festes majors i correbous per aquest any 2016 proposat per CDC, CE-SD, ERC i PP. Aquest calendari aprovat és fruit dels resultats de la campanya de pressupostos participatius amb la qual la ciutadania, durant el mes de novembre, va tenir la oportunitat d’opinar sobre diferents qüestions com és el cas del model de festes majors.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha donat les gràcies “a la feina realitzada pels diferents grup polítics que presenten aquest acord després de moltes reunions de treball conjunt”. De fet, Soler ha destacat que “per al municipi és molt important que quatre dels cinc partits del consistori donin suport a aquesta nova proposta d’actes festius que es traduirà amb un catàleg que es promocionarà a nivell turístic per tal de fomentar la participació a totes les activitats que es realitzaran durant els mesos d’estiu”.

En aquest sentit, el portaveu de CE-Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha manifestat que “és un gran triomf haver arribat a un consens en un tema que sempre ha estat un problema”. Per la seva banda, el representant d’ERC, Carles Aliau, ha subratllat que “donem un vot de confiança a l’equip de govern per tal que vagi canviant el model de festes”. El PP s’ha hagut d’excusar del plenari per motius sobrevinguts però també ha subscrit la proposta presentada.

Finalment la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat en contra destacant que “valorem molt positivament que s’incloguin el que la ciutadania va demanar als pressupostos participatius però considerem que el model de festes no enforteix les relacions entre els veïns ni promou la participació de les entitats municipals”.

Finalment, amb aquest nou model, les Festa Major de Deltebre duraran 9 dies, del 13 al 21 d’agost, i comptaran amb 7 dies de bous. L’alcalde de Deltebre ha explicat que “els resultats del pressupost participatiu van cloure un model de festes majors difícil d’adoptar en el seu conjunt però s’ha respectat la tendència i s’anirà aplicant progressivament”.

Moció a favor de les mobilitzacions en contra del PHN
D’altra banda, en el transcurs del plenari, també s’ha aprovat la moció de suport a les mobilitzacions i accions que es porten a terme contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. La moció denuncia l’amenaça que representa el Pla hidrològic de Conca per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre, el delta de l’Ebre i els seus pobles.

El plenari també ha aprovat un conveni entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja per tal de reforçar i enfortir la seguretat dels dos municipis, mitjançant el servei de Protecció Civil, en tots els diferents actes esportius, festius i culturals que s’organitzen.

Finalment, el ple ha desestimat les al·legacions presentades per Trèvol Deltebre i Construcciones A.FEU S.A contra la incoació de l’expedient de resolució de la concessió del servei d’explotació i obres de construcció de la piscina coberta i pavelló poliesportiu. Aquest pas repeteix l’acció fallida d’avançar en el procés durant el passat estiu per la negativa dels grups de l’oposició d’acceptar la urgència del plenari.

Darreres notícies