IMG_0124

L’Ajuntament de Deltebre aprova el nou projecte de la segona fase de les obres de Riumar amb un cost adaptat a la realitat

El ple de l’Ajuntament de Deltebre del mes de febrer ha estat marcat per l’aprovació del projecte de finalització de les obres de la segona fase del nucli de Riumar amb un cost de 1.588.775€. Un projecte que, amb l’entrada del nou govern municipal, es va retirar atès que aquest plasmava un cost econòmic força superior, al voltant d’1.800.000€, i fora de context si tenim en compte actuals preus de mercat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “amb l’aprovació d’aquest nou projecte aconseguim l’objectiu de rebaixar el preu de cost del projecte, de manera que les contribucions especials disminuiran, i garantim la qualitat dels treballs i de les actuacions que es duran a terme al nucli de Riumar amb uns preus adaptats a la realitat”.

El portaveu del PP, Tomàs Castells, tot i haver donat suport, ha destacat “el greuge comparatiu que pateixen els veïns de Riumar amb aquestes contribucions especials tenint en compte que és un zona on l’Ajuntament hauria d’invertir més pel potencial que té”. La portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat a favor del projecte però s’ha abstingut al punt de contribucions especials esmentant que “falten mecanismes per poder fraccionar el pagament d’aquestes contribucions”.

Les obres, que finalitzaran el 2017, preveuen dur a terme una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà en renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials (per evitar inundacions quan plou), millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

El plenari també ha donat compte dels membres que configuraran el Consell de Riumar. En aquest sentit, el consell estarà integrat per 4 representants de CDC, 2 de CE- Socialistes, 1 d’ERC, 1 de PP, 1 de les CUP, 1 de la Federació de Comerç i Turisme, 1 de l’Associació de Veïns de Riumar i, finalment, 1 del Club Nàutic de Riumar.

Finalment, el plenari també ha acomiadat a la tinenta d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, atès la seva renúncia al càrrec per motius personals. Franch ha destacat que “ha estat un honor haver estat aquests anys formant part del consistori i un orgull haver format part de l’actual equip de govern”. Carme Franch ha estat cinc anys formant part de l’Ajuntament de Deltebre, els primers quatre com a regidoria a l’oposició i, des del mes de juny, ocupant la tinença d’alcaldia de Dinamització Social i Participació Ciutadana.

Darreres notícies