IMG_0142

Més de 100 empreses i autònoms del municipi s’interessen per l’Oficina Local de Contractació

L’Ajuntament de Deltebre continua amb les seves tasques de difusió per tal de donar a conèixer la recent creada Oficina Local de Contractació. En aquest sentit, aquesta setmana ha tingut lloc una reunió informativa que ha aplegat a més de 100 empresaris i autònoms del municipi que s’han interessat per aquesta eina de transparència que ha creat l’equip de govern municipal.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb la posada en funcionament de l’Oficina Local de Contractació garantim la transparència i la participació de totes les empreses i autònoms del municipi en les diferents contractacions que realitzi l’Ajuntament de Deltebre”. Soler ha afegit que “a partir d’ara, totes les empreses que estiguin inscrites al registre d’empreses municipal, rebran la informació corresponent per tal de participar en les diferents ofertes i així garantir els mateixos principis d’igualtat i d’oportunitat”.

De fet, l’Oficina Local de Contractació va un pas més enllà que l’actual llei de contractes. Tant és així que regula els procediments a seguir una vegada la contractació ha de superar els 3.000€. D’aquesta manera, quan es supera aquesta quantitat, l’Ajuntament de Deltebre haurà d’enviar l’oferta a totes les empreses que formin part del Registre Municipal d’Empreses Licitadores. De manera potestativa, aquesta actuació també es podrà efectuar quan l’import sigui inferior a 3.000€. Cal recordar que la Llei de Contractes marca que això tan sols s’ha de fer quan l’import ascendeix a més de 18.000€ en un servei i més de 50.000€ en una obra.

Alhora, amb l’OLC també és pretén regular i centralitzar les compres de l’ajuntament  de forma agregada per tal d’abaratir costos econòmics i oxigenar la hisenda municipal. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “amb aquesta eina no només enfortim les empreses municipals, sinó que també beneficiem, de manera indirecta, a la ciutadania”.

Les empreses es poden inscriure al Registre Municipal d’Empreses a l’Espai d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre. De fet, poden consultar la informació corresponent i descarregar-se el formulari d’inscripció a la plana web de l’Ajuntament de Deltebre. Una vegada registrats, els proveïdors rebran les ofertes de contractació al seu correu electrònic o les podran consultar a l’espai habilitat a la plana web del consistori.

Darreres notícies