Foto

L’Ajuntament ha d’absorbir un forat pressupostari d’entre 1.600.000€ i 5.000.000€

La variació dependrà del cost final del Complex Esportiu Municipal que varia, depenent de diferents factors jurisdiccionals, de 900.000€ a 4.300.000€    

A això s’ha de sumar el cost previst de la readmissió del treballador suspès (540.000€) i altres despeses no contemplades, com el cas de sentències i responsabilitats, de més de 250.000€

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha detallat el forat pressupostari que actualment té el consistori a partir de la gestió heretada d’anteriors mandats. Un forat d’entre 1.600.000€ i 5.000.000€ que depèn en gran mesura de les resolucions judicials i la reobertura del Complex Esportiu Municipal que es situa, a dia d’avui, en escenaris extrems favorables i desfavorables entre 900.000€ i 4.300.000€, respectivament.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquests números i la situació judicial del Complex Esportiu, entre d’altres, deixen molt poc marge de maniobra a l’actual govern municipal però seguirem treballant en línia recta per una gestió eficient que trenqui amb la dinàmica erràtica heretada”. No obstant, el govern municipal està treballant amb l’acompliment dels compromisos electorals adquirits malgrat l’adversitat.

En el cas del Complex Esportiu Municipal, l’augment del cànon realitzat a partir del canvi de concessionari realitzat el novembre 2007, i declarat il·legal l’any 2014, ha tingut un sobrecost de 1.137.000€ per a l’Ajuntament que demà, al plenari, es trametrà al Tribunal Suprem per tal que aquest òrgan judicial determini si aquesta quantitat econòmica pot representar una compensació directa de l’Ajuntament per reduir a cost 0 el valor de la concessió existent o, pel contrari, es deriva a la via mercantil, tal i com volen les empreses i tal i com ha sortit en la resolució del primer procés judicial obert. Per aquesta ultima via molt difícilment es podran recuperar aquests diners indegudament pagats de la hisenda municipal a partir de 2007.

A l’espera de treure la conclusió d’aquest import, mancarà invertir al voltant de 750.000€ per al ple funcionament del centre, a partir d’un peritatge tècnic ben detallat, així com la incògnita sobre els aproximats 2.200.000€ d’una hipoteca sobre la concessió. A tot això encara resta la possibilitat de què en els 2 processos judicials oberts hi hagi algun requeriment més de pagament que agreujaria la situació.

Independentment a la liquidació econòmica, l’actual govern treballa intensament en la línia de resoldre el contracte, recuperant la titularitat, i s’està esperant el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora que dictaminarà sobre la resolució de contracte en les properes setmanes. Un procés que s’ha allargat per la caducitat de l’expedient arran del bloqueig de l’oposició en el plenari de finals de juliol de 2015.

L’alcalde de Deltebre ha explicat que “aquest complex esportiu té una gran suma de propòsits i despropòsits que el converteixen en una actuació en un exemple de mala gestió i de fer les coses el més malament possible des d’un principi i successivament”. En qualsevol cas, i segons les previsions, en el millor dels casos l’Ajuntament podrà obrir a finals d’any, i per fases, el complex esportiu pagant uns 900.000€ per situació òptima; En el pitjor dels casos, si s’han de fer front a totes els pagaments, no es contempla data d’obertura ja que es contemplarien possibles repercussions de fins a 4.300.000€.

538.000€ amb la readmissió del sots inspector de la policia suspès 
Un dels altres punts analitzats ha estat el pagament que haurà de fer front l’Ajuntament de Deltebre, que tampoc estava provisionat pressupostàriament, tal i com s’ha de realitzar una vegada es suspèn un treballador per si finalment aquest s’absol. D’aquesta manera, a dia d’avui i una volta readmès el treballador, que suposarà un cost periodificat en els propers 4 anys de 538.226€ que a partir de la negociació del govern actual s’han pactat de pagar, en la part d’endarreriments (286.625€), durant el mateix període. Aquest acord es trametrà al plenari de demà de l’Ajuntament de Deltebre.

250.000€ de despeses també no pressupostades  
Per altra banda, en el marc de la roda de premsa també s’han detallat accions, tampoc pressupostades en gran part, que l’actual govern municipal haurà d’assumir per valor de més 250.000€ i havent de deixar de realitzar altres actuacions. Exemples d’aquestes despeses són sentències que estaven al calaix per executar o diferents responsabilitats de l’Ajuntament.

Demà a la nit, ja en l’horari de primavera – estiu, a les 22 hores, es celebrà el plenari de l’Ajuntament de Deltebre en el qual es portaran a debatre 22 punts.

Darreres notícies