IMG_1774

L’Ajuntament amplia el termini de presentació de sol·licituds per als ajuts sobre els tributs

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre continua en al línia d’ajudar a la ciutadania del municipi. En aquest sentit, i en el marc de la sessió plenària del mes d’abril, s’ha aprovat l’ampliació del termini per a la presentació de sol·licituds per a les bases d’ajuts social per als tributs locals, per a les bases d’incentius a la dinamització econòmica i a la imatge de poble i a les bases d’ajuts d’urgència social.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la voluntat del govern és la d’ajudar a la ciutadania i en especial a aquelles famílies que no poden fer front als diferents tributs essencials com són el cas de les escombraries o l’IBI”. És per aquest motiu, ha detallat l’alcalde, que “hem allargat el termini per tal que tothom pugui fer ús d’unes bases socials que s’estan aplicant per primera vegada a l’Ajuntament de Deltebre amb l’objectiu de què qui menys pugui, menys pagui”.

En el transcurs del plenari es va donar compte de les liquidacions i incorporació de romanents de crèdit de l’Ajuntament, a més de l’aprovació del Pla pressupostari a mig termini del període 2017-2019. La regidora d’Hisenda, Lluïsa Ventura, ha estat l’encarregada de presentar unes dades que manifesten una reducció de la ràdio d’endeutament fins al 71,92%, així com també una reducció en el període mig de pagament als proveïdors que, en aquest últim quadrimestre, s’ha situat en una mitjana de 17 dies.

Reestructuració del cartipàs i dels sous 
El plenari també ha donat compte del nou cartipàs després de la incorporació de Robert Bertomeu com a regidor del govern municipal. Cal destacar, en aquest sentit, la creació de tres noves regidories (Transparència, Activitats i Inserció Laboral) i la modificació de la delegació de competències. Alhora, i en relació als sous dels regidors, el cost total dels electes continua en la línia de contenció, de forma que el cost de 2016, amb l’actual redistribució, no supera el cost fins ara vigent del govern i és al voltant de 57.000€ inferior al de l’anterior govern municipal. Els sous dels regidors i dels treballadors de l’Ajuntament de Deltebre es podran veure publicats, en breu, a la plana web del consistori.

Complex Esportiu Municipal      
L’Ajuntament de Deltebre continua amb els tràmits legals per poder desfer la concessió del Complex Esportiu i reobrir el servei després que el setembre de l’any 2014 la instal·lació tanqués portes. El plenari ha aprovat un acord  de compliment de la interlocutòria d’inhibició per tal de recórrer el primer dels quatre processos judicials oberts que manifesta que el 1.137.000€ pagats en excés en diners municipals a l’empresa concessionària durant el període novembre 2007- 2014, s’han de derivar per la via mercantil i no mitjançant una compensació directa per reduir el cost o el valor de la concessió existent.

És justament aquest punt el que ha comportat més debat durant la sessió plenària. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit en la idea que “la resolució d’aquesta problemàtica és una de les principal ocupacions de l’equip de govern des del primer dia de mandat”. Soler també ha manifestat que “aquest complex esportiu presenta una gran suma de despropòsits des del moment en què es va posar en funcionament i en els successius mandats fins a tancar portes i ara haver de ser hereus d’una estratègia de resolució contractual i liquidació econòmica que ve condicionada per la gestió de l’anterior govern”.

El portaveu de CE-Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha destacat que “estarem al costat de les decisions de l’equip de govern atès que és una qüestió que no s’ha fet bé des d’un primer moment”. En la mateixa línia, el portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha volgut recalcar que “la situació del complex és un desastre des del seu inici. Una herència que tots hem patit”.

Finalment el representant del PP, Tomàs Castells, s’ha abstingut en aquest punt ja que, segons Castells, s’hauria de “reconsiderar tot el que s’ha realitzat, aplicar el sentit comú i buscar un altre camí atès que fins ara no n’hem encertat cap”. Per la seva banda, les CUP van votar a favor d’aquest punt.

Readmissió sots-inspector Policia Local
Un dels altres punts analitzats ha estat l’acord de periodificació del pagament als sots-inspector de la Policia Local que haurà de fer front l’Ajuntament de Deltebre una vegada aquest ha estat readmès. Un pagament que no estava provisionat pressupostàriament pels dos anteriors governs, tal i com s’ha de realitzar una vegada es suspèn un treballador per si finalment aquest s’absol.

D’aquesta manera, a dia d’avui i una volta readmès, el treballador suposarà un cost periodificat en els propers 4 anys de 538.226€ a l’Ajuntament de Deltebre. Una periodificació que ha estat negociada per part de l’actual equip de govern.

Darreres notícies