PresentacióMescla

L’Ajuntament de Deltebre presenta Mescla, la mostra de gastronomia de les TTEE

El Mercat de la Boqueria de Barcelona ha estat el lloc escollit per a presentar la Mostra de Gastronomia de les Terres de l’Ebre, Mescla. Aquesta fira, organitzada per l’Ajuntament de Deltebre i que tindrà lloc entre el 20 i 23 de maig a Deltebre en el marc dels actes de la DeltaFira, neix amb la finalitat de promocionar la gastronomia del territori i vincular-la a l’oferta turística basada en el paisatge i la natura.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “des de l’Ajuntament de Deltebre, mitjançant Mescla, estem apostant per posar en valor tots i cadascun dels trets distintius que generen valor al nostre municipi i al nostre territori”. Soler ha afegit que “la cuina, el paisatge i el turisme són tres instruments que ens han de permetre dinamitzar l’economia i, per aquest motiu, presentem una mostra centrada en aquests pilars”.

En aquest sentit, l’esdeveniment aplegarà representants de les quatres comarques de les Terres de l’Ebre amb restauradors, productors, elaboradors, empreses de turisme actiu i experiencial, etc. Tot amb la finalitat de què Mescla faci èmfasi en les relacions que en una concepció àmplia de la gastronomia s’estableixen entre la cuina, el paisatge i el turisme.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha explicat que “aquesta mostra serà un gran aparador del bo i millor de les Terres de l’Ebre i una oportunitat per a poder compartir les sensacions, el treball i la il·lusió que s’amaguen darrere d’un gran àpat”.

Durant els tres dies que durarà Mescla es degustaran plats d’una trentena de restaurants i es podrà gaudir dels vins de la DO Terra Alta i de les cerveses artesanes. Alhora, també es podran realitzar maridatges i assistir a tallers i presentacions en directe. Paral·lelament, les empreses de turisme actiu i experiencial i els allotjaments oferiran activitats dins i fora del recinte, i es realitzaran xerrades de temàtiques mediambientals amb especial importància per al territori com, per exemple, el Pla de Conca de l’Ebre i la declaració de la reserva de la Biosfera.

La presentació ha comptat amb la participació del xef del Restaurant Les Moles, Jeroni Castells, el xef del Restaurant de l’Hotel Villaretiro, Fran López, el president del CRDO de la Terra Alta, Joan Arrufí, i altres productors i restauradors del territori que també estaran presents a Mescla.

Mescla neix amb la ferma voluntat d’esdevenir una mostra referent a tot el territori que aposti per donar a conèixer aquelles característiques intrínseques del conjunt de les Terres de l’Ebre de manera que, durant tres dies, Deltebre sigui el punt de referència de les Terres de l’Ebre.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Deltebre, comptarà amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre que cedirà el Centre d’Inspiració Turística, EbreTerra, per tal de poder realitzar l’esdeveniment.

Darreres notícies