IMG_2472

La nova DeltaFira aposta per la gastronomia i per un programa d’actes i activitats per a tota la família

El municipi de Deltebre viurà el cap de setmana del 19 al 23 de maig una nova edició de la recuperada DeltaFira. Una fira que enguany es renova amb l’objectiu que any rere any es vagi consolidant i esdevingui una fira de referència per al territori. Amb aquesta finalitat, aquesta vegada, la mostra estarà dividida en cinc eixos diferents: gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la recuperació de la DeltaFira ha estat un dels objectius principals de l’actual govern atès que era una de les demandes constants de la ciutadania del municipi tal i com va quedar latent als pressupostos participatius de l’any passat”. Alhora, Soler ha afegit que “la DeltaFira ha de tenir un llarg recorregut i ha d’esdevenir una mostra que sigui referent a tot el territori de manera que permeti dinamitzar l’economia del municipi”.

En aquest sentit, l’aposta més clara es realitza amb “Mescla, la Mostra de Gastronomia de les Terres de l’Ebre” que s’ubicarà al centre EbreTerra. En aquesta mostra es podran degustar els plats de gairebé una trentena de restaurants del territori, degustacions de vins, viure experiències, demostració de cuina en directe, participar en xerrades, tallers, conferències, etc. L’entrada serà lliure per a tothom però el pac de 5 degustacions (menjar i beguda) tindrà un cost de 7€. A hores d’ara, ja hi ha més de 90 empreses que col·laboraran i participaran en Mescla.

LA tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura, Anna Giménez, ha manifestat que “aquesta mostra és una gran oportunitat per a donar un impuls al municipi i per a ensenyar el bo i millor de les Terres de l’Ebre”. Mescla es va presentar la setmana passada al Mercat de la Boqueria de Barcelona i va comptar amb la participació del xef del Restaurant Les Moles, Jeroni Castells, el xef del Restaurant de l’Hotel Villaretiro, Fran López, el president del CRDO de la Terra Alta, Joan Arrufí, i altres productors i restauradors del territori.

Una DeltaFira per a tota la família
En el marc del cinc àmbits esmentats anteriorment (gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional) es planteja un cap de setmana amb esdeveniments per a tota la família. El regidor de Fires, Francisco Castro, ha detallat que “presentem un programa transversal que ha estat treballat per les diferent àrees del govern de l’Ajuntament amb la finalitat que tothom tingui l’oportunitat de gaudir del 39è aniversari de la segregació de Deltebre”.

Un dels actes centrals serà la renovada Gala dels Quintos i Quintes el divendres al Casal d’Esports “Lo Salat”. Un acte que, a partir de l’opinió de la ciutadania en els pressupostos participatius, i tal i com ha manifestat el regidor de Joventut, Carlos Serra, “es presenta totalment diferent i obert a la ciutadania des d’un primer moment per tal que esdevingui una nit màgica per a tots els quintos i quintes”. En el transcurs de la vetllada s’escollirà, per votació, la Reina de Deltebre 2016, les dames d’honor i el Míster, així com la Reina Infantil i el Fadrinet.

Les tradicions també tindran el seu espai amb l’exhibició de gossos de mostra, que comptarà amb la participació dels millors ensinistradors de gossos de caça d’àmbit nacional. Alhora, s’ha de destacar l’exhibició de gossos d’atura a càrrec de Jordi Muxach, qui estat campió d’Espanya i Europa en aquesta categoria. A banda, també cal anomenar el Concurs Nacional de Tir i Arrastre i la demostració de tradicions i treballs agrícoles amb cavalls de tir a càrrec de la Penya de Tir i Arrastre de Deltebre. Tots aquestes actes es realitzaran al pont “Lo Passador” o al creuament entre el carrer Girona i carrer Robert Graupera.

Per als més menuts també es realitzarà el concurs de dibuix i jocs en família, i l’acte de reconeixement i de benvinguda al cor del Delta de l’Ebre als nascuts el 2015.

Exposicions
La DeltaFira també comptarà amb dues exposicions que la ciutadania podrà visitar: “Deltebre I. La història d’un naufragi” i el Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre. Les dues a l’Ajuntament de Deltebre. En aquest sentit, també hi haurà la presentació del 1er FICMAR Deltebre, el Festival Internacional del Mar que es realitzarà al municipi de Deltebre durant la tardor.

Atraccions i expositors
Cal apuntar que durant tot el cap de setmana, i a la Plaça Vint de Maig i als seus voltants, es podrà visitar els expositors, el mercat tradicional temàtic i les atraccions per als més menuts.

El tret de sortida de la DeltaFira serà el proper dijous, 19 de maig, a les 22 hores amb l’acte institucional a l’Ajuntament de Deltebre que inaugurarà el cap de setmana. En tot cas, la DeltaFira disposa de moltes més activitats que es poden consultar al programa que hi ha a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Darreres notícies