DDansa_1

Els xiquets i xiquetes de l’escola l’Assumpció participen en una intervenció artística amb el Festival Deltebre Dansa

Aquest dimarts, 14 de juny, el Festival Deltebre Dansa i l’artista Mon Lluch, han realitzat una intervenció artística amb 366 alumnes de l’escola l’Assumpció de Deltebre, lloc on es portarà a terme l’activitat de formació del Festival durant la seva 12a edició.

La trobada l’ha iniciat el ballarí, coreògraf i director artístic del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, que ha dedicat una mostra de dansa als petits de l’escola. A continuació, els 366 alumnes de l’escola han dut a terme la intervenció, que ha consistit en una pintada simultània d’un mural de 200 metres. Durant les darreres setmanes, i en sintonia amb la direcció i el professorat de l’escola, Mon Lluch, reconegut artista valencià resident a Deltebre, ha estat pintant més de 300 peus en el mural que posteriorment han pintat les nenes i nens de l’escola. “La pintada té molta simbologia; els peus representen el moviment del Festival, la dansa, però també als inquiets que van d’aquí a allà” afirmava l’artista Mon Lluch.

Aquesta iniciativa es tracta d’una sinergia més entre el Festival i els diferents col·lectius del municipi, per intentar apropar les Arts Escèniques als més petits de casa alhora que se’ls genera interès per aquest Festival, el qual ocuparà les seves aules durant el mes de juliol. “No és només una activitat artística”, explicava el director del centre, Salvador Fornós, “sinó que cada peu es converteix en una eina de comunicació molt important per als alumnes dins d’un projecte que estem preparant per al pròxim curs”.

Amb aquesta iniciativa es posa en relleu el canvi d’emplaçament del Festival dins del mateix municipi de Deltebre, un canvi, que com ha senyalat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “situarà a Deltebre Dansa en un entorn estratègic per donar-li un punt més urbà a un Festival en clau internacional”.

De fet, “el canvi d’espais del Festival, s’ha convertit en un dels aspectes més característics de la 12a edició del Festival Deltebre Dansa”, afirmava el director artístic del Festival, Roberto Olivan, que ha aprofitat l’ocasió per convidar a tothom a participar en el Festival que situa el municipi de Deltebre com a epicentre de les Arts Escèniques de l’11 al 24 de juliol.

Darreres notícies