Plantada_2

La Festa de la Plantada a Bombita clou amb més de 6.000 visitants en tres dies

La 13a edició de la Festa de la Plantada, i primera que se celebra a la finca de Bombita, ha estat un èxit de participació. Durant els tres dies que la festa ha estat oberta a la ciutadania, La Plantada ha acollit a més de 6.000 visitants i ha repartit 5.300 degustacions: entre tapes, arrossos i carn rostida.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet de l’èxit de la festa “gràcies a la implicació de la ciutadania, i al treball de tot l’equip de govern que en només 10 dies ha organitzat un esdeveniment d’aquestes característiques, en una finca pública. El nou emplaçament és un punt d’inflexió important que posa de relleu que lo valor econòmic de Deltebre ha d’ésser l’enfocament turístic” i ha volgut agrair la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, ja que “demostra que amb una bona interlocució i correlació amb el govern de la Generalitat es poden anar solucionant progressivament els importants greuges i mancances que té Deltebre”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha subratllat “l’autèntic privilegi d’estar a la plantada i poder trepitjar físicament la terra per poder empeltar-nos de l’identitat i orgull del territori” mentre ha posat en valor “la voluntat modernitzadora de l’ajuntament de Deltebre i, principalment, de l’alcalde que té clar els projectes que s’han de tirar endavant; i amb aquesta actitud podem obrir una molt bona via de relació  i de treball conjunt per avançar”.

El tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, ha volgut agrair “la implicació de totes les persones que han sacrificat el seu temps i han treballat molt i molt dur per fer realitat aquest somni de fer les festes de l’arròs a  Bombita, i també l’agraïment a totes les entitats, col.laboradors i voluntaris, per creure en aquest projecte”.

Per la seva banda la la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic, Anna Giménez, ha subratllat “amb aquesta gran festa de la Plantada volem donar mostra de tot allò que som, un poble i una gent de tradicions fermes, de fang i d’arròs. Una festa que potenciarem per continuar mostrant la nostra essència arreu del món”.

Durant els tres dies d’activitat, la ciutadania ha pogut gaudir d’un farcit programa d’activitats com visites guiades a la finca, mercadet artesanal, demostració de tirar el rall, jocs tradicionals, xerrades, la projecció d’un documental sobre el cicle de l’arròs o el concert de Pep Gimeno Botifarra que donava el tret de sortida, després de la inauguració de la festa a càrrec de  Carme Franch, exregidora de Foment Cultural a l’Ajuntament de Deltebre i presidenta del Parc Natural del Delta de l’Ebre que durant el parlament ha volgut emfatitzar “ perquè la nostra essència, com a deltaiques i deltaics, és fer Delta. Tots i totes erem i som sediments emocionals que cohesionem socialment lo delta”.

Ahir diumenge va ser el dia de la Plantada, amb la demostració de les tasques tradicionals del plantar dividides en tres etapes, que va comptar amb la participació de molts plantadors experts i amateurs que van voler gaudir de la festa des de la seva essència, plantant l’arròs, com va ser el cas del conseller de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler i molt altres regidors de l’equip de govern.

Darreres notícies