Via Blava-1

La navegació turística per l’Ebre es reivindica en una sortida col·lectiva d’embarcacions

La navegació fluvial per l’Ebre és una realitat des de fa anys però que continua necessitant reivindicar-se per captar l’atenció d’usuaris i turistes enllà de les Terres de l’Ebre. Amb aquest objectiu, el projecte “Via Blava. De l’arròs al vi”, basat en la col·laboració públic-privada, pretén remoure les aigües de l’Ebre entre Deltebre i Tortosa amb embarcacions turístiques, entre les quals hi haurà el llagut “Lo Sirgador”, en una iniciativa que ja compta amb més d’un centenar d’inscrits. Organitza la jornada el Club Nàutic Riumar, amb el suport dels ajuntaments de Deltebre i Tortosa, l’IDECE, la Cambra de Comerç i el Club de Rem. L’activitat va més enllà de la navegació pel riu i buscar maridar el turisme fluvial amb el patrimoni i la cultura del vi.

Des de Deltebre, navegant riu amunt i passant per Amposta, arribaran a mig matí a Tortosa, on les embarcacions quedaran amarrades mentre els participants fan una visita a la ciutat i posteriorment agafen un bus que els desplaçarà fins al Pinell de Brai, per visitar la Catedral del Vi i fer un tast de la DO Terra Alta. Després de dinar a Villa Retiro (Xerta), es reprèn la navegació riu avall fins a concloure l’activitat al punt de partida.

El president del Club Nàutic Riumar, Josep Vicenç, confia en duplicar el nombre d’embarcacions al riu que van aconseguir posar en l’última edició i ha recordat que el fluvial és un turisme de qualitat molt arrelat en altres llocs d’Europa, especialment a França. La regidora de Turisme de Deltebre, Anna Giménez, ha volgut destacar que aquesta és una iniciativa privada que compta amb el suport de les administracions perquè tothom veu l’Ebre com un eix vertebrador capaç de dinamitzar l’economia dels municipis riberencs. El president del Club de Rem i de la Cambra de Comerç, José María Chavarría, ha afegit que aquesta activitat ha de servir per continuar reivindicant davant les administracions la necessitat de dotar l’Ebre d’infrastructures fluvials com punts de càrrega d’aigua, llum i combustible. Finalment, el regidor de Turisme de Tortosa, Josep F. Monclús, ha afirmat que l’Ajuntament manté una aposta clara i decidida pel riu com a recurs turístic en la mesura que és porta d’entrada per promocionar el patrimoni i la gastronomia de la ciutat i del territori.
Darreres notícies