IMG_5953

Deltebre atorga el reconeixement al mèrit turístic al restaurant “La Gaya”

Els actes de les Festes del Turisme han viscut el seu moment àlgid amb el reconeixement al mèrit turístic que enguany ha estat pet al restaurant Buffet la Gaya. Aquest guardó, que es lliurà des de l’any 1995, té la finalitat de premiar a totes aquelles iniciatives que han permès impulsar el nucli de Riumar i el turisme al municipi de Deltebre.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat totes aquelles accions que des de l’equip de govern s’han estat realitzant amb l’objectiu de dinamitzar el turisme i enfortir Riumar. D’aquesta manera, mentre Soler feia referència, entre d’altres, a la creació del Punt d’Informació Turística, el Consell de Riumar, la neteja i manteniment de les zones verdes, vies públiques i platges, i la dotació policial per aquest estiu al nucli, ha destacat que “seguirem treballant per tal que Riumar tingui tota la prestació de serveis com toca per tal de donar la millor imatge als turistes que ens visiten any rere any”.

En aquesta línia, l’alcalde ha explicat que a finals de setembre es començaran les obres de Riumar. De fer, Soler ha reivindicat que “després de molts anys i després de molts despropòsits, des de l’actual equip de govern hem aconseguit que aquestes obres tinguin un cost molt inferior per als propietaris afectats amb una rebaixa de les contribucions especials de fins al 61%, respecte el 90% previst, i, al mateix temps, que en el seu conjunt, i amb més serveis inclosos com l’estesa de xarxa de fibra òptica, el projecte sigui més econòmic ja que s’havia detectat que estava inflat en més de 200.000€ i que, a l’hora, el plec de condicions s’hagi preparat amb criteris objectius al 93% per donar màxima transparència i igualtat d’oportunitats entre les empreses licitadores.

En la mateixa línia, la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “un dels objectius prioritaris de l’equip de govern és dinamitzar l’economia del municipi amb el turisme com a eix vertebrador i com a clara oportunitat per tal que el municipi faci un pas endavant en tots els sentits”.

Finalment, el president del Consell de Riumar, Eutimio Mauri, ha subratllat “la clara aposta que s’està realitzant al nucli de Riumar a partir de les diferents activitats que es realitzen en el transcurs de l’estiu i a partir dels nous serveis que des de l’Ajuntament de Deltebre s’han posat en funcionament per tal de millorar el servei als turistes i als veïns i veïnes que viuen al nucli de Riumar”.

Des de l’any 1998, el restaurant la Gaya, dirigit per Sergi Franch i Sandra Guillén, ha estat present al nucli de Riumar augmentant la seva oferta culinària basada, en especial, amb el marisc. L’experiència obtinguda els ha servit per emprendre nous projectes com és el cas del servei de càtering, així com també l’impuls de nous projectes empresarials com Planet Delta, empresa dedicada a la realització d’activitats turístiques, i Grup Bahia Muscleres, empresa dedicada a la degustació de musclos i ostrons a la Badia del Fangar.

Els actes de les Festes del Turisme van començar el passat divendres amb una degustació de musclos cuinats per restaurants del municipi i amb el concert de Joan Rovira. El dissabte, en el transcurs del dia, es van realitzar actes esportius i, aquest diumenge pel matí ha hagut una desfilada de gossos i un vermut amb musclada popular.

Darreres notícies