CityBike

L’Ajuntament adquireix un sonòmetre per reduir la contaminació acústica dels vehicles

Amb l’objectiu de disminuir i intentar eradicar els molestos sorolls de la via pública i conscienciar als conductors, l’Ajuntament de Deltebre ha adquirit un sonòmetre per tal de comprovar que els vehicles no sobrepassin els decibels que marca la llei.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb aquesta mesura donem resposta a les continues queixes de la ciutadania sobre l’elevada contaminació acústica que causen els vehicles que infringeixen la normativa”. De fet, en els passats pressupostos participatius, el soroll de les motocicletes era valorat com una de les problemàtiques que més afecten a la convivència ciutadana.

En la mateixa línia, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “d’aquesta manera, i en el transcurs de la campanya de sensibilització, els conductors s’hauran d’adaptar a la llei actual per tal de no seguir causant molèsties als veïns i veïnes del municipi”.

Així doncs, mitjançant el cos de la Policia Local, durant el mes d’agost es realitzarà una campanya de sensibilització a ciclomotors i motocicletes per tal de detectar aquells que infringien la normativa a causa de l’ús de tubs d’escapament no homologats o amb deficiències. Tot i això, el mes de setembre, es començarà a sancionar si és el cas que no s’ha posat solució a la problemàtica.

Per altra banda, i al llarg del mateix mes de setembre, també es realitzarà una campanya de sensibilització per tal que la ciutadania moderi la velocitat de circulació per dins del casc urbà del municipi.

Darreres notícies