bombita

Deltebre celebrarà el proper diumenge la Festa de la Sega

Les Festes de l’Arròs tindran la seva continuïtat aquest diumenge vinent amb la celebració d’una nova edició de la Festa de la Sega amb l’objectiu de mostrar com es segava antigament l’arròs al Delta de l’Ebre.

 

Després de l’èxit de la Festa de la Plantada, la qual es va allargar durant tot un cap de setmana i va rebre la visita de més de 6.000 persones, l’Ajuntament de Deltebre torna a ubicar aquest esdeveniment a la Finca de Bombita. En aquest sentit, la festa començarà ben d’hora, a les 9.30 hores amb un esmorzar típic i popular i, a partir de les 11 hores del matí, començarà l’activitat amb l’arribada i presentació dels segadors.

La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura, Anna Giménez, ha agraït “la implicació de totes les persones que han sacrificat el seu temps i han treballat molt i molt dur per fer realitat aquestes Festes de l’Arròs, així com també a totes les entitats, col·laboradors i voluntaris”.

Durant el transcurs de tot el matí s’explicarà tot el procés de la sega. Així, hi haurà la construcció d’una garbera i la demostració de les tasques relacionades amb la sega: solejar, ventar, ensacar, etc. Al mateix temps, els visitants podran gaudir de visites guiades, mercadet artesanal, demostració de tirar el rall i perxar, jocs tradicionals, tirada de birles, les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels 3 Cantadors.

Giménez ha afegit que “amb aquesta festa tenim la finalitat de mostrar la nostra essència arreu del món i explicar que som un poble i una gent de tradicions fermes, de fang i d’arròs”. Els restaurants de Fecotur, mitjançant la prèvia adquisició d’uns tiquets, oferiran plats típics del Delta, a partir de les 13 hores, per poder dinar al mateix recinte. Una vegada finalitzat el dinar, la tarda continuarà amb cantada i ballada popular de jotes.

Darreres notícies