img_8286

L’oposició atura l’inici dels treballs del POUM no donant suport al programa de participació ciutadana

Tal i com es va anunciar ahir en roda de premsa, la sessió plenària del mes d’octubre ha estat definida pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. En aquest cas, però, per l’aprovació de l’inici dels treballs de redacció del POUM, amb els vots a favor de CDC, CE-Socialistes i les CUP, i per la no aprovació del programa de participació ciutadana a causa de l’abstenció de CE-Socialistes i el vot en contra de les CUP.

Per aprovar aquests punts és necessari disposar d’una majoria absoluta de 9 vots que no s’ha assolit atès que només el grup de CDC, conformat per 8 regidors al govern, ha votat a favor de la proposta i, a més a més, els grups d’ERC i PP no han estat presents al plenari excusant-se, en dos casos, una estona abans del propi plenari adduint motius personals.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha lamentat que “l’oposició paralitzi un projecte tant rellevant per al municipi i més hagin estat incapaços de presentar propostes alternatives en el cas de Compromís d’Esquerres o propostes pràctiques i reals en el cas de les CUP”. Soler ha afegit que “això és una mostra que l’oposició treballa en conjunt en temes estructurals del municipi com ja va passar, fa un any, en el cas del Complex Esportiu que va provocar retardar tot el procés judicial i de reobertura”.

Soler ha detallat que “a partir d’ara donarem 10 dies més als diferents grups de l’oposició per tal que presentin les seves propostes per millorar aquest procés de participació ciutadana”. Un procés que, entre d’altres coses, plantejava la creació d’una plana web amb enquestes, la realització de reunions sectorials i tallers d’idees, la impressió i repartiment d’informació sobre els tràmits del POUM a diferents zones estratègiques del municipi, etc.

De tota manera, la portaveu de les CUP, Dayana Santiago, ha explicat que ha votat en contra de la proposta atès que “considerem necessari realitzar un procés de participació ciutadana per tal que la ciutadania ens expliqui com ha de ser el posterior procés de participació ciutadana en el qual hauran de participar per a la confecció POUM”. Per la seva banda, CE-Socialistes ha preferit no realitzar cap comentari al respecte del punt i s’ha abstingut.

L’alcalde ha explicat que en tot cas, Soler ha recordat que “per a solucionar els actuals problemes urbanístics del municipi és necessari iniciar els treballs de redacció del POUM ja que Deltebre fa massa anys que perd el temps”. Alhora, ha subratllat que “gràcies a les gestions del govern, i atesa la singularitat del municipi, la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme assumirà els treballs de redacció i coordinació del projecte de manera que aquest projecte suposarà un cost del voltant de 40.000€, molt inferior dels 400.000€ pagats anteriorment per un POUM fracassat que es va haver de derogar”.

El plenari ha aprovat, amb els vots a favor de CDC, l’abstenció de CE-Socialistes, i el vot en contra de les CUP, una modificació de pressupost que permetrà donar compliment en el últim tram de l’any als objectius del govern en matèria d’Imatge de Poble, l’arranjament d’una part del complex esportiu municipal i diferents peritatges per complimentar l’auditoria de gestió que s’està realitzant des del passat mes de febrer.

Finalment el plenari ha aprovat una moció d’adhesió al projecte de corredor humanitari de reubicació de refugiats impulsat per Provocant la Pau.

Darreres notícies