foto

Inici dels controls per reduir la contaminació acústica dels vehicles

Aquesta darrera setmana l’Ajuntament de Deltebre, mitjançant el cos de la Policia Local, ha engegat els controls per tal de disminuir els molestos sorolls que causen, prioritàriament, els ciclomotors i motocicletes que infringeixen la normativa a causa de l’ús de tubs d’escapament no homologats o amb deficiències.

En aquest sentit, s’ha adquirit un sonòmetre per tal de poder realitzar les inspeccions i comprovar, per tant, que els vehicles no sobrepassin els decibels establerts per la llei. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “el soroll de les motocicletes és una de les problemàtiques que més afecten a la convivència ciutadana de manera que constantment rebem queixes sobre l’elevada contaminació acústica que causen els vehicles que no compleixen amb la normativa”.

 

En la mateixa línia, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “a partir d’ara els conductors s’hauran d’adaptar a la llei actual per tal de no seguir causant molèsties als veïns i veïnes del municipi”. De fet, el primer dia dels controls, un 60% de les motos inspeccionades van ser sancionades.

Paral·lelament, aquest mes també es posarà en marxa una campanya de sensibilització per tal que els conductors redueixin la velocitat en què circulen pels carrers del municipi.
Darreres notícies