DCIM106GOPRO

El govern denúncia una presumpta arbitrarietat política en la concessió de les subvencions del LEADER

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha manifestat, en el marc d’una roda de premsa, la seva disconformitat davant la decisió del Consorci de Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) de no subvencionar el projecte de remodelació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria mitjançant els fons LEADER.

En total, el projecte, que per al consistori compleix amb gran part dels eixos de la convocatòria (recuperació de patrimoni, innovació, economia verda, cooperació territorial i cohesió social, i impacte turístic), va obtenir un total de 170 punts però es va quedar fora de la subvenció atès la manca de partida pressupostària.

En canvi, si que van poder accedir a la subvenció tres ajuntaments que presentaven projectes com ara la millora de l’enllumenat, la senyalització turística i equipament per a un museu. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “esperem que aquesta decisió de puntuar tan baix el projecte de Deltebre, i tan semblant i correlatiu els altres projectes dels ajuntaments, no tingui res a veure amb el color polític dels mateixos ja que tenen la mateixa afinitat política que el consorci BEMO i el departament d’Agricultura”.

Per aquest motiu, des del consistori s’ha presentat un recurs d’alçada a la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Soler ha lamentat “la manca de cordialitat institucional atès que a hores d’ara ningú del consorci ni del departament s’ha posat en contacte amb nosaltres davant els arguments i els dubtes polítics que ens suscita la resolució” i ha avançat que “depenent de la resposta, presentarem un recurs judicial al mateix departament no per la quantitat econòmica, ni per la subvenció, sinó per dignitat dels ciutadans i ciutadanes de Deltebre”.

Remodelació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria
El projecte presentat per l’Ajuntament de Deltebre, que tenia un cost total de 170.000€ elegibles, constava de la recuperació del patrimoni històric i agrícola de la Cambra Agrària de Jesús i Maria. Una actuació que permetria enfortir el nucli de Jesús i Maria atès que l’equipament està ubicat justament al costat de l’escola de l’Assumpció, del pavelló Josep Luque i del camp de futbol. Un fet que generaria un gran dinamisme per al municipi i per a Jesús i Maria.

Aquest equipament, més enllà de disposar d’una sala d’actes, també seria la seu social del Consell de Defensa del Territori, un consell de participació sectorial que pretén posar en funcionament l’Ajuntament de Deltebre, i la seu social d’entitats i associacions ubicades a Jesús i Maria. A hores d’ara, l’equipament està tancat ja que necessita actuacions de millora.

Darreres notícies