DCIM106GOPRO

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme dóna el tret de sortida al POUM de Deltebre

Aquesta setmana, el govern de l’Ajuntament de Deltebre i els portaveus dels grups municipals a l’oposició s’han reunit amb el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el cap del servei territorial d’Urbanisme a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Rehues, per iniciar els treballs del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i encetar la campanya de participació ciutadana amb la web Deltebre Futur.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “a partir de la posada en funcionament de la pàgina web, la ciutadania ja podrà començar a opinar sobre com ha de ser el Deltebre del futur”. De fet, Soler ha recordat que “aquest procés de participació s’allargarà durant tot el procés de confecció del POUM de manera que els veïns i veïnes de Deltebre tindran un gran poder decisió sobre com ha de ser el municipi en uns any”. A banda de la plana web que ja ha entrat en funcionament, també estan previstes, a partir del mes vinent, trobades sectorials, trobades veïnals i altres accions per fomentar la participació.

Cal recordar que, degut a les casuístiques del municipi, serà la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme qui s’encarregarà de la redacció del projecte i l’Ajuntament de Deltebre només haurà d’encarregar els projectes complementaris obligatoris. En aquest sentit, el director general d’aquest departament, Agustí Serra, ha explicat que “les mancances estructurals del municipi de Deltebre presenten una singularitat i excepcionalitat per la qual, per aquest motiu, des de la direcció de Territori i Urbanisme, hem decidit actuar i posar-nos a treballar intensament per definir solucions a l’estat actual de Deltebre”.  De fet, a dia d’avui el municipi de Deltebre es regeix encara per unes normes urbanístiques aprovades l’any 1995.

Així doncs, els veïns i veïnes que vulguin començar a aportar la seva opinió per a dibuixar el Deltebre del futur, mitjançant enquestes i un mapa interactiu de localització, ja poden entrar a la plana web www.deltebrefutur.cat i començar a participar en el disseny del municipi.

Darreres notícies