Exterior1

L’Ajuntament de Deltebre no assistirà a les assemblees del BEMO fins que no disposi de la contestació al recurs d’alçada

El govern de l’Ajuntament de Deltebre ha decidit no participar en l’assemblea extraordinària del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) fins que no disposi de la contestació del recurs d’alçada que l’equip de govern va presentar a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el passat 9 de desembre, en motiu de la denegació de la subvenció del projecte “Rehabilitació antic edifici de la germandat de Jesús i Maria per a usos de foment de l’activitat social i econòmica”.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha traslladat una carta al president del BEMO, Ferran Cid, per tal de detallar els motius de la no assistència de l’Ajuntament de Deltebre. En aquesta, l’alcalde manifesta que “ens hagués agradat que la bona entesa institucional que ha d’existir entre administracions hagués produït una trobada formal i distesa per part de la presidència del consorci per aclarir i motivar els fet”. Soler ha afegit que “malauradament això no ha estat així i entenem que s’ha fet prevaldre el context polític a la cordialitat institucional”.

En el transcurs de la carta, l’alcalde ha detallat que “tot i compartir que aquests ajuts han de promoure el sector privat, no compartim la manca de motivació de la denegació del projecte de Deltebre quan aquest complia en gran part dels requeriments de la subvenció”. A més, Soler ha tornat a reiterar “la casualitat que s’adjudiquin els projectes que comparteixen una mateixa correlació política entre els ajuntaments, el consorci i el departament de la Generalitat corresponent”.

En tot cas, des de l’Ajuntament de Deltebre es reitera que no es tornarà a participar als propers òrgans del BEMO fins que no es motivi clarament el recurs d’alçada per tal de fonamentar la discrecionalitat en l’atorgament dels ajuts. A més, l’Ajuntament de Deltebre també es reserva el dret de traslladar aquesta situació als òrgans jurisdiccionals corresponents.

Darreres notícies