Imatge

El govern considera insuficient l’aportació de l’Estat per fer front als temporals i a les actuacions estructurals necessàries per a Deltebre

L’eurodiputat Ramon Tremosa ha visitat aquest dissabte les zones més afectades i ha anunciat que sol·licitarà a la Comissió Europea la necessitat d’actuar urgent si l’estat espanyol no inverteix més

El govern de l’Ajuntament de Deltebre ha expressat la seva insatisfacció davant l’anunci del govern de l’estat espanyol d’invertir 1.300.000€ a les costes de la província de Tarragona. Una xifra que l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha qualificat com a “insuficient” atès que l’informe tècnic que contempla el propi ajuntament, a partir dels darrers temporals de desembre i gener, xifra la inversió a realitzar en més de 3.300.000€.

En aquest sentit, Soler ha afirmat que “una vegada més, Deltebre i el delta de l’Ebre segueixen oblidats i menyspreats per part del govern de l’estat”. L’alcalde ha afirmat que “atenent als informes realitzats pels tècnics, amb aquesta aportació econòmica no podrem solucionar cap de les reclamacions que hem estat realitzant des del consistori”.

Així, l’alcalde ha recordat que “més enllà de la regeneració de les platges afectades, Deltebre necessita urgentment el dragatge de la bocana del riu, la reobertura de l’accés al Fangar, el canvi de passarel·les de platja de Riumar i, evidentment, un pla d’acció contra la regressió que permeti contenir la costa”. Soler tampoc s’ha oblidat de  “la regeneració de la línia de costa en les diferents propietats que s’han vist afectades, així com desaigües, camins i zones de cultiu d’arròs”.

La manca de solucions a totes aquestes demandes causen unes “conseqüències molt greus en les activitats socials, econòmiques i ambientals”, segons ha afirmat l’alcalde. De moment, a hores d’ara, la reunió sol·licitada al Ministeri per analitzar totes aquestes qüestions encara no té data.

Davant d’aquesta situació, aquesta tarda l’eurodiputat Ramon Tremosa s’ha desplaçat a Deltebre per visitar totes aquestes afectacions.  Tremosa ha qualificat la situació de “dramàtica” i ha detallat que “estem davant d’una situació límit que necessita l’atenció per part de totes les administracions competents”. Per aquest motiu, l’eurodiputat ha anunciat que demanarà a la Comissió Europea la necessitat d’actuar urgent per solucionar totes les qüestions reclamades per part del govern de l’Ajuntament de Deltebre.

En aquesta mateixa línia, a principis del mes de desembre, Tremosa va denunciar a la Comissió Europea la inacció secular del Govern espanyol davant la regressió constant que fa anys que pateix el delta de l’Ebre.

Darreres notícies