Complex

L’Ajuntament presenta el full de ruta per a la reobertura del Complex Esportiu Municipal

L’Ajuntament de Deltebre ha marcat els passos a seguir per tal que la reobertura del complex esportiu municipal sigui una realitat. En aquest sentit, la voluntat de l’equip de govern és la de reobrir la piscina coberta durant la tardor d’aquest any per donar resposta a una de les grans demandes de la ciutadania des de que aquesta tanqués portes el setembre del 2014.

En tot cas, l’obertura global del complex esportiu es realitzarà en quatre fases establertes a partir d’un projecte executiu que ascendeix a 670.000€ i que té en compte una posada en marxa de mínims ja que el projecte pericial contempla una despesa de més d’1.500.000€. El temps d’execució d’aquestes fases dependrà del finançament obtingut.

Així, la primera fase constarà de la posada en marxa de la piscina coberta i de l’adequació dels espais necessaris per al seu funcionament; la segona, l’adequació de les pistes de pàdel i del pavelló esportiu per tal que es puguin celebrar actes, entrenaments i competicions esportives. La tercera fase, constaria amb la posada en funcionament de la piscina gran exterior i  les pistes de tennis i, finalment, una quarta fase amb la urbanització de l’exterior del complex esportiu.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’equip de govern estem treballant intensament per reobrir el complex esportiu amb la major brevetat possible tot i que en cap cas posarem en risc les finances de l’Ajuntament de Deltebre”. Per aquest motiu, Soler ha detallat que “a partir d’ara sol·licitarem l’ajuda a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Tarragona per poder tirar endavant aquest projecte”.   

10 processos judicials
L’entramat judicial del Complex Esportiu Municipal aglutina 10 processos judicials, dels quals 5 encara resten oberts. De fet, l’alcalde ha manifestat que “aquest equipament és el malson de l’equip de govern, no només pels processos judicials, sinó també per tots els recursos econòmics que s’hi han invertit”. En total, el Complex Esportiu va tenir un cost inicial de més de 5.000.000€, a banda del cost de la concessió una vegada obert. A partir del canvi de concessió realitzat el novembre de 2007, l’Ajuntament va passar de pagar un cànon anual de 76.137€ a 215.000€, tot i que el manteniment i les inversions del complex no van ser les adequades. Arran de la sentència 297/2014, es declara il·legal l’increment del cànon de la concessió, de manera que el valor pagat en excés per part de l’Ajuntament a l’empresa concessionària ascendeix a 1.137.000€.

A partir d’ara, i depenent del resultat judicial de tots aquests processos, l’Ajuntament de Deltebre haurà de fer front a una despesa mínima de 670.000€ i, en el pitjor dels escenaris, si tot anés malament, la xifra podria superar els 4.500.000€. Una xifra econòmica, aquesta última, que , segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “posaria en clar perill la hisenda de l’Ajuntament de Deltebre fent-nos presoners de la gestió del passat”.

La propera setmana la Junta de Govern Local aprovarà el projecte executiu de les reformes mínimes necessàries per a la reobertura del Complex Esportiu Municipal i així cercar el finançament i poder complir amb la voluntat d’obrir la piscina coberta durant la tardor d’aquest 2017.

Darreres notícies