IMG_2114

L’Ajuntament de Deltebre gestionarà la recollida d’escombraries del municipi

“Més d’1.000.000€ entre estalvi econòmic i millora del servei respecte a la proposta que tenim damunt la taula del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre”. Aquest ha estat un dels arguments principals que l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha defensat a la sessió plenària en relació amb la proposta de l’equip de govern municipal de revocar parcialment les competències que l’Ajuntament de Deltebre té delegades al COPATE per la recollida d’escombraries.

Aquest punt de l’ordre del dia, el qual ha marcat el plenari, ha estat aprovat pel Partit Demòcrata, Compromís d’Esquerres, Esquerra Republicana i el Partit Popular, i el vot en contra de la CUP. L’aprovació d’aquest punt ha generat també el vist i plau a la posada en marxa del concurs públic d’Imatge de Poble per dur a terme la recollida d’escombraries i el manteniment i neteja de les vies públiques i platges.

L’encarregat d’explicar el punt ha estat el tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, que ha posat “en relleu el benefici que obtindrà la ciutadania una vegada l’Ajuntament de Deltebre pugui dur a terme la gestió dels residus i també l’impuls de la millora de la imatge de poble comportant uns millors serveis i reduint progressivament la taxa d’escombraries que paguen actuals els veïns, veïnes i comerços”. Així, la gestió directa dels residus permetrà millorar el servei que rep la ciutadania de Deltebre, en tant que s’incrementarà la recollida en nous camions, s’adequaran els contenidors i també s’inclouran illes de contenidors en l’àmbit rústic, a banda d’una deixalleria que s’ubicarà al nucli de Riumar.

Pel que fa a la neteja viària, el municipi disposarà de dues màquines hidronetejadores i un camió cisterna per adequar les vies i els espais públics. En relació a la neteja de platges, aquesta es realitzarà durant tot l’any, en diferent intensitat depenent de la temporada, per oferir unes platges amb la millor qualitat possible i fent-ho extensiu, per primer cop, a la Bassa de l’Arena i a la Marquesa, a banda de la platja de Riumar.  En total, el contracte que es licita, que tindrà una durada de 4 anys, més dos de prorrogables, té un valor de licitació, en còmput de quatre anys, de 3.190.000€.

El representant d’ERC, Gervasi Aspa, ha mostrat el seu suport a la proposta ja que aquesta “comportarà més estalvi i més servei per a la ciutadania”. A més, el portaveu ha explicat que “el preu que s’havia pagat fins ara al COPATE pel servei rebut era força elevat”.  En la mateixa línia, el portaveu del PP, Tomàs Castells, ha defensat el seu suport subratllant que “tot i que mancomunar serveis sempre és beneficiós, millor serà per a Deltebre aquest estalvi de diners, amb millora del servei, augment d’illes i neteja de platges i vies públiques”.  

Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat en contra atès que “és una proposta amb intencionalitat política, els serveis mancomunats són més eficaços i barats, aquest és un pas enrere”.

Aprovació del Pla d’Imatge de Poble
El plenari també ha aprovat el Pla d’Imatge de Poble. Un pla que defineix i estructura en un termini de 12 anys quins han de ser els carrers prioritaris a l’hora de la seva adequació depenent d’una formula ponderada a partir de la seva densitat de població, ubicació i estat. A banda aquest pla representa un punt de partida de la situació actual dels espais, equipaments i sistemes públics.  L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “aquest document és un full de ruta que genera consens i que prioritza en criteris objectius quins són els carrers prioritaris per adequar i asfaltar”.

El plenari també ha debatut dues sessions, una primera d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum que ha estat presentada pel Partit Demòcrata i Esquerra Republicana i ha comptat amb el suport de Compromís d’Esquerres i el vot en contra del PP i de la CUP. La segona moció ha estat de suport al Manifesta d’Unió de Pagesos per la Dignitat de la Pagesia la qual ha estat subscrita pel PDeCAT, ERC, CE-Socialistes i l’abstenció de la CUP, i el vot en contra del PP.

 

Darreres notícies