Tellerina_1

Deltebre enceta les Jornades Gastronòmiques de la tellerina

Una performance de cuina al mercat municipal de La Cava ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a la primera edició de les jornades gastronòmiques de la tellerina que organitza l’Ajuntament de Deltebre i la Federació de Comerç i Turisme (FECOTUR) i que neixen sota el nom de “All you need is tellerina”.

Amb aquestes jornades es vol donar veu, per primera vegada, a un dels productes més exquisits del territori, així com dinamitzar l’economia del municipi. En aquest sentit, el regidor de Seguretat i Mobilitat, Acció Comercial i Fires, Francisco Castro, ha destacat que “aquestes jornades són una oportunitat per a posar en valor un dels tresors culinaris de l’oferta gastronòmica del delta de l’Ebre”. Castro ha afegit que “aquestes accions han de permetre dinamitzar l’economia del municipi i, en especial, dels diferents establiments que participen en les jornades”.

En la mateixa línia, la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha detallat que “Deltebre disposa d’un producte i d’una gastronomia de primer nivell que hem de saber cuidar, mostrar i exportar amb la finalitat principal de generar riquesa per al nostre territori”.

Les jornades compten amb la participació d’11 restaurants i 1 bar que, fins el proper 9 d’abril, oferiran menús diversos que oscil·laran entre els 25€ i 35€. La presidenta de la Federació de Comerç i Turisme, Estela Alcalà, ha explicat que “durant tots aquests dies els establiments participants han preparat una carta especial en la qual es podrà degustar la tallarina en les seves diferents varietats”.

La Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre és una de les principals recol·lectores d’aquest petit mol·lusc. De fet, en temporada alta es facturen entre 800 i 900 quilos diaris. Durant el transcurs d’aquest any també es realitzaran les jornades gastronòmiques de l’arròs, les jornades gastronòmiques de l’ànec i les jornades gastronòmiques del musclo.

Darreres notícies