L’Ajuntament de Deltebre dóna compte de l’auditoria al plenari municipal

13 d'abril de 2017

L’Ajuntament de Deltebre ja disposa de l’informe de l’auditoria encarregada pel govern municipal per analitzar la gestió de 42 expedients, i la gestió econòmica i ètica del consistori durant els 8 anys dels dos darrers mandats municipals, del 2007 al 2015.

En total, dels 42 expedients, n’hi ha 32 que els resultats de l’auditoria no són favorables i, per aquest motiu, s’han traslladat als serveis jurídics per a què realitzin la seva corresponent anàlisi per decidir si cal emprendre accions i la seva conveniència per defensar els interessos municipals. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “el compromís de l’equip de govern amb la ciutadania era el de realitzar una auditoria que poses de manifest la situació de l’Ajuntament i la gestió realitzada durant els darrers anys i així s’està fent”.

En aquest sentit, l’alcalde ha detallat que “a partir d’ara, hem de veure com gestionem tota aquesta informació per tal de beneficiar els interessos de la ciutadania del municipi”. De moment, l’informe executiu ja està publicat a la plana web de l’Ajuntament de Deltebre per tal que la ciutadania pugui consultar les dades més rellevants d’aquest.

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha estat marcat per l’aprovació del projecte de finalització de les obres del nucli de Riumar. Aquestes, corresponents a la tercera i última fase, estan previstes que s’iniciïn el 2017 i que finalitzin durant l’any 2019 duent a terme una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà en renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials (per evitar inundacions quan plou), millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

Per altra banda, el plenari també ha aprovat un nou reglament per al Mercat Municipal, el qual s’adapta a la nova normativa i facilita la incorporació de nous paradistes al mercat i que també contempla els nous mercats complementaris de Jesús i Maria i Riumar, així com també un nou reglament per al cementeri municipal.

Finalment, cal destacar que la moció presentada per la CUP en relació a la moratòria dels Parc Eòlics es va quedar damunt la taula atès que va rebre 1 vot a favor de la CUP, 1 en contra del PP i 12 abstencions per part del Partit Demòcrata i Compromís d’Esquerres. Seguint la majoria del plenari, l’alcalde va decidir abstindres en aquest punt i no efectuar el vot de desempat.

Els comentaris estan tancats.

X