_IBM0765

Deltebre estrena la nova Biblioteca Delta de l’Ebre

“Estem davant d’un centre cultural de primer nivell que ha de permetre ratificar la capitalitat de Deltebre com a capital i cor del Delta de l’Ebre”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha donat la benvinguda al nou equipament de la Biblioteca Delta de l’Ebre després d’anys de demandes per part de la ciutadania i de projectes frustrats.

Un nou espai cultural que donarà servei amb un fons documental de més de 36.000 arxius i amb diversos espais adaptats per a l’estudi i la consulta de tota aquesta documentació. Soler ha detallat que “amb la nova Biblioteca seguim amb pas ferm el nostre mandat de govern i amb l’objectiu d’enlairar Deltebre des de totes les vessants”. Així, l’alcalde ha volgut posar en valor l’aposta per la cultural que realitza l’actual govern municipal atès que “més enllà d’aquest nou equipament, en breu també tindrem en funcionament la nova Escola de Música Municipal”.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, no ha pogut assistir a la inauguració per temes sobrevinguts d’agenda política i, al seu lloc, ha assistit el director general de Biblioteques de Catalunya, Jusèp Maria Boya, qui ha explicat que “les biblioteques són la primera porta d’accés a la cultura i una aposta segura per a un país millor”. Boya ha finalitzant dient que “la cultura i la lectura són els fonaments d’una societat moderna i de qualitat. ”

Un espai polivalent 
Més enllà de la consulta del fons documental, la Biblioteca Delta de l’Ebre disposa d’una sala de conferències, una sala de formació, una sala de suport de treball en grup, i una zona juvenil i infantil on destaca un petit espai amb el qual es podran fer cursos, contacontes i xerrades dirigides als més menuts. Amb tot això, la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “aquest equipament vol anar un pas més enllà i esdevenir un centre en el qual conflueixi la cultura de Deltebre i que assenti les bases per a què les actuals i futures generacions tinguin al seu abast totes les eines possibles per aprofundir en l’estudi i l’aprenentatge”.

En total, la inversió en aquest equipament, comptant les obres, mobiliari, equipament i canvi de coberta,  ha ascendit a 1.000.000€ dels quals 649.105€ han estat subvencionats (474.640€ per part del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i 174.465€ per part de la Diputació de Tarragona) i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Deltebre, 366.089€.

Deltebre disposa de servei de biblioteca des del 15 de setembre de l’any 1986 i actualment disposa de més de 3.500 abonats que podran gaudir, a partir de demà, del servei que ofereix el nou equipament municipal.

Darreres notícies