IMG_3965

Deltebre implementa el pagament d’algunes infraccions amb serveis a la comunitat

Un any d’intens treball és el que ha costat actualitzar i revisar les 598 pàgines que conformen les noves ordenances de Policia i Bon Govern de l’Ajuntament de Deltebre. Unes ordenances enfocades en el civisme i la convivència i que no s’havien revisat des de l’any 2008, de manera que calia ajustar-les a les demandes i necessitats actual del municipi.

 Les noves ordenances, un total de 14, plantegen criteris concrets i tècnics, i plantegen força novetats com, per exemple, la realització de treballs comunitaris enlloc del pagament de la corresponent sanció econòmica en aquells casos que la l’infractor no superi el 30% de la renda bàsica.

 Alhora, les ordenances tipificaran les sancions en un import determinat atès que abans l’import de la sanció era decisió de l’alcalde o govern de torn, es prohibirà la maquinària amb rodes de punxa que malmeti els camins rurals o l’estacionament de les caravanes de 00h a 08h del matí.

 L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “l’actualització de les ordenances és un pas endavant en la finalitat de posar ordre i fomentar la convivència i el civisme entre la ciutadania del municipi”. A partir d’ara, i amb l’aprovació del PDeCAT, CE – Socialistes, ERC i PP, les ordenances estaran un mes a exposició pública per tal que la ciutadania pugui fer les seves aportacions, sí així es considera oportú. Posteriorment, l’alcalde ha anunciat que es realitzarà un catàleg didàctic que recollirà les novetats d’aquestes ordenances i que es farà arribar als veïns i veïnes de Deltebre.

El portaveu de CE – Socialistes, José Emilio Bertomeu, s’ha mostrat favorable a la majoria d’actualitzacions malgrat que ha demanat més temps per haver-les treballat i consensuat amb la resta de grups polítics del plenari. Per la seva banda, el representant d’ERC, Gervasi Aspa, ha mostrat el seu suport i a l’actualització que planteja l’actual equip de govern.

El portaveu del PP, Tomàs Castells, ha defensat el seu suport a les ordenances subratllant que “coincideixo bastant en la majoria de canvis i ordenances. Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat en contra ja que “voldríem entrar a parlar de les ordenances una per una ja que hi ha moltes coses en les que no estem d’acord, i a més n’hi ha que regulen coses que no toquen com el tema del mosquit al Delta”.

L’Ajuntament de Deltebre també ha ratificat l’acord que va signar el passat dissabte l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en relació a la convivència i unitat entre els ajuntaments i l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre a favor de la festa dels bous. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Deltebre ha estat el primer de les Terres de l’Ebre en ratificat aquest acord pel plenari.

L’acord consta de tres punts on es demana respectar la llei que regula els correbous, compromís amb la tradició taurina, i defensar i promoure cadascuna de les modalitats de la festa amb bous, que es fan a l’Ebre: capllaçat, embolat, a la mar, al carrer i desencaixonaments; així com el flux econòmic que reporta, els llocs de treball, i el patrimoni genètic de la selecció de la cria d’aquests animals braus.

Darreres notícies