IMG_5221

L’Ajuntament de Deltebre adjudica el serveis bàsics d’Imatge de Poble

El plenari ha aprovat el concurs de “Serveis Bàsics d’Imatge de Poble” que s’ha adjudicat a l’empresa Innovia Coptalia, S.A.U, després que el passat mes de març es revoqués parcialment les competències delegades al COPATE i s’obrís un concurs públic per a la seva gestió.

Amb aquest adjudicació, Deltebre assumeix  la gestió directa dels residus, mitjançant un contracte de serveis, amb l’objectiu de millorar el servei que rep la ciutadania, en tant que s’incrementa la recollida en nous camions, s’adeqüen els contenidors i també s’inclouen illes de contenidors en l’àmbit rústic, a banda d’una deixalleria que s’ubicarà al nucli de Riumar.

Pel que fa a la neteja viària, el municipi disposarà de dues màquines hidronetejadores i un camió cisterna per adequar les vies i els espais públics. En relació a la neteja de platges, aquesta es realitzarà durant tot l’any, en diferent intensitat depenent de la temporada, per oferir unes platges amb la millor qualitat possible i fent-ho extensiu, per primer cop, a la Bassa de l’Arena i a la Marquesa, a banda de la platja de Riumar.  En total, el contracte que es licita, que tindrà una durada de 4 anys, més dos de prorrogables, amb un valor d’adjudicació de 2.976.035€. El període màxim d’adaptació de l’empresa per a efectuar tots els serveis és de 6 mesos.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “amb aquesta actuació tenim l’objectiu de millorar el servei que rep la ciutadania, no només en la recollida, sinó que també amb la imatge de poble a través de la neteja viària i de la neteja de platges”.  Aquest punt de l’ordre del dia ha estat aprovat pel Partit Demòcrata, Compromís d’Esquerres, Esquerra Republicana i el Partit Popular, i el vot en contra de la CUP.

El portaveu de CESD, José Emilio Bertomeu, defensava el seu suport a l’adjudicació manifestant que “confiem que aquesta nova empresa ens ofereixi un millor servei alhora que reduïm la despesa”. Per la seva banda el representant d’ERC, Gervasi Aspa, ha mostrat el seu suport a la proposta ja que “es tracta d’un primer pas per fer coses més importants, de moment tot es fa perquè vagi millor”.

En la mateixa línia, el portaveu del PP, Tomàs Castells, ha defensat el seu suport subratllant que “ara esperem que l’empresa compleixi millorant el servei ja que és un canvi important i no voldríem sorpreses tot just a les portes de l’estiu” .Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat en contra atès que “tenim els nostres dubtes sobre l’estalvi i millora del servei, ja que fins ara els serveis mancomunats han estat sempre més eficaços i barats”.

Cal remarcar que, en la mateixa sessió plenària, també es va ratificar la interposició d’un recurs contenciós de l’Ajuntament de Deltebre contra l’acord del Consell Comarcal del Baix Ebre de retornar totes les competències a l’ens local. Així, aquest recurs també sol·licita al jutge una suspensió cautelar d’aquest acord.  

El plenari també ha aprovat, amb els vots a favor de PDeCAT, CE-SD, ERC i PP i el vot en contra de la CUP, el calendari de correbous per aquest any 2017 a la Festa Major de Deltebre, Festes del CD La Cava, Festes del Barracot i Festivitat de Sant Miquel. Entre totes aquestes festes s’han programat 6 bous capllaçats, 5 bous embolats i 15 tardes de bous a la plaça, per tant Deltebre viurà 18 dies de bous.

Darreres notícies