DSCN1595

Deltebre celebra les Festes de l’Arròs consolidant el model d’èxit de l’any anterior

L’espectacular Finca de Bombita, ubicada al bell mig del Delta de l’Ebre, tornarà a ser l’escenari de les Festes de l’Arròs que organitza l’Ajuntament de Deltebre aquest cap de setmana del 17 al 18 de juny. Dos dies amb un programa d’activitats complert que compta amb la col·laboració de diferents entitats i associacions del municipi.

Més enllà de les activitats tradicionals, un dels plats forts d’enguany és la celebració del concert de Joan Rovira que presentarà el seu darrer disc el dissabte a la nit a partir de les 22 hores, després d’un sopar elaborat per alguns dels restaurants associats a la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (FECOTUR).

L’altre punt àlgid de la festa serà el diumenge, a partir de les 11.30 hores, amb l’exhibició de les tasques tradicionals de plantar que, enguany, comptarà amb la participació i assistència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “aquestes són les festes de l’arròs de referència del Delta de l’Ebre atès que es celebren en un entorn únic i públic, com és el cas de la Finca de Bombita, i presenten un programa d’activitats pensat per a què tant la gent del municipi com els visitants puguin gaudir de la tradició”. Soler ha agraït la predisposició del ministeri d’obrir, també aquest any, la Finca de Bombita per a la celebració d’aquestes festes i per a permetre que la ciutadania i els visitants puguin gaudir d’aquest entorn natural durant les festes de l’arròs.

Degustació de plats típics del Delta de l’Ebre
Més enllà del sopar esmentat anteriorment, durant els dos dies, restaurants i pastisseries del municipi associats a FECOTUR cuinaran plats típics i dolços del nostre territori. Alhora, el diumenge hi haurà l’esmorzar tradicional del Delta de l’Ebre i, a partir de les 12 hores, dinar a base de tapes i arrossos.

Durant tot el cap de setmana es podran realitzar visites guiades a la finca amb carro, hi haurà demostració de jotes cantades i ballades a càrrec de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels Tres Cantadors, la representació d’un sainet a càrrec de la Companyia Delta Teatre i demostració de lluita al bac i ús d’eines de feina per a defensa personal a càrrec de l’Associació de Karate Kushinkai.

Projecció del documental 40 anys del municipi de Deltebre
El dissabte a la tarda, a les 18.30 hores, es projectarà el documental “40 anys del municipi de Deltebre” el qual fa un repàs exhaustiu de la història del municipi posant èmfasi al moment de la segregació. Després d’aquest, també es visionarà el documental La Camarga, elaborat per Santi Valldepérez i Guille Barberà.

Les Festes de l’Arròs es celebren gràcies a la implicació de molts voluntaris. Així, a banda de les associacions i entitats esmentades anteriorment, també cal destacar el paper de Semillas Castells, com a patrocinador de la llavor per a fer el planter, l’Associació Tres Tombs de Deltebre, l’Associació de Dones de Deltebre, l’Associació de Dones de La Cava, l’Associació de Veïns de Jesús i Maria, l’Associació de Caçadors de Sant Miquel de La Cava, Protecció Civil, Creu Roja, i altres voluntaris.

Darreres notícies