30 de juny de 2017

Tot i els intents del Consell Comarcal del Baix Ebre de deixar al municipi de Deltebre sense el servei bàsic de recollida d’escombraries, finalment el jutge ha acceptat la mesura cautelar de l’Ajuntament de Deltebre i obliga a l’ens comarcal a seguir amb el servei de recollida, mitjançant el COPATE.

Recordem que l’Ajuntament de Deltebre va revocar parcialment les competències dels residus al Consell Comarcal del Baix Ebre i va obrir un concurs públic per oferir un millor servei estructural a la ciutadania ja que aquest no només contemplava el servei de residus, sinó també el servei de neteja viària i el servei de neteja de platges. Tanmateix, aquest concurs, adjudicat en el darrer plenari, va ser impugnat pel propi Consell Comarcal al mateix temps que l’ens comarcal adoptava un acord que a partir de l’1 de juliol deixarien de prestar el servei.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha lamentat la mala fe dels dirigents del Consell Comarcal del Baix Ebre i ha destacat que “és inadmissible que una administració que diu estar al servei de les persones vulgui deixar de prestar aquest servei essencial als ciutadans de Deltebre i més encara al començament de la temporada turística”. Soler ha destacat que “aquest és un exemple de com posar per damunt els interessos polítics per davant dels interessos de la ciutadania, perquè en política no tot s’hi val” i ha invitat a reflexionar a l’actual president “si deixar al segon municipi més gran del Baix Ebre sense un servei essencial era la millor manera de deixar la seva presidència”.

Amb aquesta cautelar, el Consell Comarcal del Baix Ebre haurà de seguir prestant el servei fins que entri en vigor el contracte licitat per l’Ajuntament de Deltebre. Ara, aquest contracte està pendent, també, d’una resolució del tribunal especial de contractes del sector públic a causa de la impugnació d’una associació espanyola que aglutina diferents empreses grans del sector, entre les quals, la que actualment presta el servei al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Els comentaris estan tancats.

X