IMG_6762

L’Ajuntament de Deltebre enceta una campanya informativa sobre les ordenances de Policia i Bon Govern

Una vegada aprovades definitivament, en el transcurs de la darrera sessió plenària, amb els vots favorables del PDeCAT, CE-Socialistes i PP, el vot en contra de la CUP i l’abstenció d’ERC, l’Ajuntament de Deltebre donarà inici a una campanya informativa per donar a conèixer les ordenances de Policia i Bon Govern d’una manera pedagògica.

En primer lloc, la campanya s’iniciarà a les xarxes socials i al capdavanter sistema de notificacions WhatsApp de l’Ajuntament de Deltebre. Més tard, a finals de mes, s’editarà un catàleg que es repartirà cada per casa amb informació sobre aquestes ordenances. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat “satisfet” per l’aprovació de les ordenances i ha explicat que “després de gairebé 10 anys sense revisar-se, era necessària una modificació de les ordenances que permetés la seva adaptació a les necessitats actuals i al context del municipi”.

Els grups de Compromís d’Esquerres, Esquerra i Partit Popular han destacat “l’oportunitat de poder debatre, per primera vegada a l’Ajuntament, unes ordenances d’aquest tipus”. En el cas de la CUP, la portaveu, Dayana Santiago, ha afirmat que “són ordenances sancionadores que prohibeixen sense donar alternatives”.

En tot cas, a partir d’aquest dimecres es donarà el tret de sortida a la campanya informativa mitjançant unes il·lustracions que resumiran el més important i destacat de les 14 ordenances i de les més de 650 pàgines que les conformen.

Zona Blava
El mateix plenari ha aprovat, amb els vot de desempat de l’alcalde, la proposta de zona blava del govern municipal. La proposta presenta la gratuïtat dels 30 primers minuts, la creació de la zona taronja d’aparcament veïnal a cost cero, mitjançant expedició de document, la creació de més zones d’aparcament per a minusvàlids i la possibilitat d’aparcar davant el gual en el cas dels propietaris dels guals. Al mateix temps, aquesta revisió de la zona blava reduir el seu horari operatiu, a partir del consens amb els comerços, i la seva gestió serà municipal.

Finalització obres de Riumar
Una vegada amb les obres de la segona fase finalitzades, el plenari ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, CE-Socialistes i PP, l’abstenció d’ERC i la CUP, el plec de condicions de finalització de les obres de la zona V del nucli de Riumar. En total, el projecte tindrà un cost de 3.671.523€ i un termini d’execució de 10 mesos que es periodificarà en diferents fases i que finalitzarà l’any 2019.

Darreres notícies