La modificació de la zona blava entra en funcionament aquest setembre

31 d'agost de 2017

Tal com es va anunciar el passat mes de juny, aquest 1 de setembre es posaran en funcionament els canvis de la zona blava del centre de La Cava amb la finalitat d’impulsar la dinamització comercial i facilitar l’aparcament als veïns i veïnes residents.

Per aquest motiu, i entre d’altres canvis, cal destacar la seva municipalització i la gratuïtat dels 30 primers minuts d’estacionament en la franja del matí i franja de la tarda. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “la modificació de la zona blava es realitza amb la voluntat de revitalitzar la zona comercial i facilitar la mobilitat del centre comercial de La Cava”. Soler ha explicat que han estat els propis comerços qui, mitjançant una reunió a l’Ajuntament, van tenir l’oportunitat de decidir la continuïtat de la zona blava i el seu horari.  

Per a facilitar l’aparcament dels veïns i veïnes s’ha creat la zona taronja. Aquesta esdevindrà un espai exclusiu per als residents, de 75 places, amb la qual podran estacionar el seu vehicle, en el cas que ho consideren oportú, expedint una targeta d’estacionament que tindrà un cost de 6€ anuals.

Així, per primera vegada i en el marc de la zona blava, es disposaran d’espais reservats per als residents. El regidor de Seguretat, Mobilitat i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “la creació d’aquesta zona es basa amb la finalitat de què els veïns i veïnes puguin aparcar, el més prop possible de la seva residència, sense cap dificultat i amb criteris plenament objectius”. El regidor ha destacat que abans hi havien targetes que autoritzaven l’aparcament a persones, de manera arbitrària, que no eren veïnes de la zona.

Entre les noves millores de la zona blava, cal destacar que aquesta comptarà unes 150 places, 7 zones específiques de càrrega i descàrrega i 7 zones per a minusvàlids. Alhora, les màquines, un total de 9, seran noves.

L’horari de la zona blava serà de 9.30h a 13.30h i de 16h a 20h de dilluns a divendres. Els dissabtes pel matí la zona blava no serà operativa. Amb la revisió de la zona blava, l’Ajuntament de Deltebre dóna compliment a un dels informes desfavorables de l’auditoria de gestió que va encarregar l’actual govern municipal.

Els comentaris estan tancats.

X