Fitxer_000

El plenari aprova el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

La sessió plenària de l’Ajuntament de Deltebre del mes de setembre ha aprovat per unanimitat el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible conforme als compromisos adquirits amb la seva adhesió voluntària al pacte d’Alcaldes. Aquest és un mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l’adopció de mesures per afavorir l’estalvi energètic i les energies renovables.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “des del govern municipal tenim el compromís de vetllar pel foment de l’energia renovable i per augmentar l’eficiència energètica de manera que així puguem reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”. L’objectiu és disminuir aquestes emissions en un 20%, respecte l’any 2005, abans de l’any 2020.

En el pla s’inclouen 26 actuacions que permetran reduir 14.251 tones de CO2 del municipi i assolir l’objectiu establert per l’any 2020. Les accions s’han organitzat en diferents línies estratègiques: eficiència energètica, energies renovables, mobilitat i residus. Aquestes actuacions es dirigeixen principalment a reduir el consum energètic derivat de l’activitat de l’Ajuntament, però també el consum energètic dels sectors inclosos en el PAES: domèstic, serveis, transport i gestió de residus.

Modificació de crèdit
El plenari també va aprovar la modificació de crèdit proposa pel govern municipal i que permet donar un impuls a les accions que durà a terme l’equip de govern abans de finalitzar aquest any. Entre aquestes cal destacar la licitació de les obres de la primera fase d’adequació del Complex Esportiu Municipal, i la realització d’accions en l’àmbit turístic i comercial per potenciar la marca de Deltebre.

Finalment, el plenari, i entre d’altres coses, també va aprovar el Pla Local de Joventut, el qual es presentarà en les properes setmanes, i una moció d’adhesió al programa d’homogeneïtzació dels processos i mecanismes interns de tramitació dels tributs i cotitzacions socials.

Darreres notícies