Diumenge se celebra a Deltebre una nova edició de la Festa de la Sega

14 de setembre de 2017

Aquest proper diumenge, 17 de setembre, tindrà lloc a Deltebre una nova edició de la Festa de la Sega que mostra com es segava antigament l’arròs al Delta de l’Ebre en un escenari únic com és la finca de Bombita.

La diada començarà ben d’hora, a les 9.30 hores, amb un esmorzar típic i popular. A partir de les 11 hores del matí, s’iniciarà l’activitat amb l’arribada i presentació dels segadors a la Finca de Bombita. De fet, durant el transcurs de tot el matí s’explicarà tot el procés de la sega. Un fet que, segons el tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, “és una oportunitat per posar en valor, novament, la cultura i tradició del nostre municipi”.

Així, hi haurà la construcció d’una garbera i la demostració de les tasques relacionades amb la sega: solejar, ventar, ensacar… Al mateix temps, els visitants podran gaudir de visites guiades, mercadet artesanal, exposició de motos clàssiques, demostració de tirar el rall i perxar, jocs tradicionals, tirada de birles, les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels 3 Cantadors.

La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “una vegada més, amb les festes de l’arròs, potenciem la marca turística de Deltebre i oferim, a tots els visitants, l’oportunitat de conèixer les nostres arrels”. La ciutadania podrà degustar plats típics del Delta, a partir de les 13 hores, per poder dinar al mateix recinte. Una vegada finalitzat el dinar, la tarda continuarà amb cantada i ballada popular de jotes.

Els comentaris estan tancats.

website

X