FotoPlenari

L’Ajuntament de Deltebre segueix fent passos a la construcció del Pavelló Fluvial

La sessió plenària del mes de novembre ha estat marcada per l’aprovació inicial, amb els vots favorables del PDeCAT, CE-Socialistes, ERC i PP, i el vot en contra de la CUP, de la modificació puntual de les normes subsidiàries dels terrenys ubicats sota el pont Lo Passador i de la seva declaració com a zona ambiental estratègica.

Aquesta modificació, i depenent de l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, significa que a partir d’ara l’Ajuntament de Deltebre disposarà d’uns terrenys públics per a ús municipal en un entorn estratègic per a l’obertura del municipi al riu Ebre. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta és una gran notícia per al municipi de Deltebre atès que aquests terrenys a partir d’ara són propietat de l’Ajuntament i, per tant, ja podem començar a projectar el pavelló fluvial”. Recordem que aquest és un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Deltebre.

Aquest terreny, abans propietat de l’INCASOL, s’ha intercanviat per uns altres terrenys de propietat municipal que a partir d’ara passaran a ser propietat d’aquest organisme públic una vegada es requalifiquin per al seu ús com a zona lúdica i hotelera. A més, l’Ajuntament, dins d’aquesta requalificació, es guarda una participació d’aprofitament d’aquests terrenys.

Per a l’alcalde de Deltebre aquesta és una gran operació ja que “no només tenim l’oportunitat d’aconseguir uns terrenys estratègics per al desenvolupament del municipi, sinó que també ens permetrà obtenir valor d’enfocament turístic i econòmic”.

Tant el portaveu de CE-Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, com el portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, han coincidit en què “estem parlant d’un projecte de municipi que ha de permetre desenvolupar la façana fluvial i que ens ha d’ajudar a impulsar Deltebre”.  El representant del PP, Tomàs Castells, també ha votat favorablement a la proposta manifestant que “seguirem votant a favor d’aquesta proposta, igual com vam fer anteriorment, atès que estem plenament a favor de l’adequació de l’entorn”.

La portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha esmentat que “no creiem amb el model de creació de noves infraestructures tenint en compte que n’hi ha moltes d’abandonades al municipi”.

El plenari també ha aprovat l’adjudicació definitiva de les obres de la tercera fase de Riumar, així com també una modificació de crèdit que, entre d’altres actuacions, ha de permetre iniciar la licitació de la construcció del Pavelló Fluvial esmentat.

Darreres notícies