Deltebre serà seu dels Grups d’Ajuda Mútua de la Lliga Contra el Càncer

9 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Deltebre i la Lliga Contra el Càncer han presentat aquest matí un acord per tal que el municipi de Deltebre esdevingui seu dels Grups d’Ajuda Mútua (GAM) que la Lliga Contra el Càncer posa a disposició, de manera gratuïta, als malalts oncològics. A partir d’aquest acord es vol fomentar l’accessibilitat dels veïns i veïnes de Sant Jaume d’Enveja, Camarles, l’Ampolla i l’Aldea, a més a més dels de Deltebre, a aquests grups.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb aquest acord seguim fent passos en la nostra condició de capital del Delta de l’Ebre i en la nostra aposta constant per les polítiques socials”. En aquest sentit, Soler ha volgut donar les gràcies a aquesta iniciativa de la Lliga Contra el Càncer ja que cada acció que es realitza des del teixit associatiu ens permet enlairar Deltebre des de les seves diferents vessants.

La presidenta de l’Associació de la Lliga Contra el Càncer de Deltebre, Natàlia Alvarado, ha explicat que “amb els Grups d’Ajuda Mútua volem aconseguir reduir el sentiment de solitud que por aparèixer durant el procés de tractament i aprendre a encarar millor el càncer en les seves diferents fases”. Les persones encarregades de liderar aquests grups són malalts oncològics que han superat la malaltia i que realitzen aquesta tasca voluntàriament, sempre després d’haver rebut una preparació específica mitjançant els cursos que imparteix la Lliga.

D’aquesta manera, participar en els GAM permet crear un espai on els malalts poden expressar com se senten després del diagnòstic de la malaltia, conèixer altres persones que estan en la mateixa situació i poder compartir els problemes físics i psicològics que s’experimenten durant tot el procés. Alhora, cada instructor disposà d’un telèfon mòbil amb el qual els membres del grup podran enviar, sigui l’hora que sigui, les seves incertes, dubtes o inquietuds.

La seu de Deltebre serà, una vegada finalitzades les obres d’adequació, l’antiga Biblioteca Delta de l’Ebre cada tercer dimarts de mes. De moment, però, els grups es podran realitzar a l’aula de formació de l’actual Biblioteca.

Cal destacar que la d’avui ha estat la primera roda de premsa que l’Ajuntament de Deltebre ha emès per streaming al seu canal de Youtube.

Els comentaris estan tancats.

hudsonvalleyweather.com you could check here diabetic uk diet plans to lose weight meal muscle and fat

X