Imatge

L’Ajuntament reconeixerà les accions que projecten el municipi amb els Premis Deltebre

En el marc de la celebració dels 40 anys de Deltebre, l’Ajuntament ha presentat la primera edició dels Premis Deltebre. Uns guardons que tenen la finalitat de reconèixer totes aquelles persones, entitats i empreses que, en els seus respectius àmbits o sectors, han ajudat a projectar la imatge de Deltebre o han realitzat algun acte o servei rellevant per al conjunt de la ciutadania.

En aquest sentit, els guardons s’han distribuït en 12 categories: Especial, Delta de l’Ebre, Trajectòria Exterior, Cultura, Esportiu, Enfocament Turístic, Gastronomia, Acció Empresarial, Jove, Acte destacat de l’any, Teixit Associatiu i Acció Cívica. El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha explicat que “amb la convocatòria d’aquests premis ens marquem l’objectiu de reconèixer públicament a les persones i entitats que han realitzat actuacions que beneficien al conjunt de la ciutadania o bé que ajuden a impulsar la imatge de Deltebre”.

Com votar als candidats?
Per a escollir els candidats, 3 per categoria, s’ha donat l’opció de participar al teixit associatiu del municipi i als càrrecs electes del consistori. Tot i això, a partir del dimecres 22 de novembre, seran els veïns i veïnes de Deltebre majors de 16 anys els que podran escollir el guanyador mitjançant el portal Deltebre Participa! o votant físicament a l’Espai d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament fins el proper 10 de desembre.

Serra ha explicat que “amb aquestes guardons tornem a donar el veu i vot als veïns i veïnes de Deltebre per a què puguin decidir quins són els premiats”. De fet, Serra ha recordat que recentment també es va obrir un procés de participació ciutadana per escollir el projecte d’adequació de l’antic espai de Mobles Delta.

Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala especial que es celebrarà el proper 29 de desembre, a les 20 hores i a la Sala d’Actes d’Arrossaires, i que posarà fi als actes de celebració dels 40 anys de Deltebre.

Els candidats

PREMI ACCIÓ CÍVICA

Persona, entitat o grup de persones que hagin col·laborat de manera totalment desinteressada en algun àmbit de la vida local o hagin desenvolupat qualsevol iniciativa solidària que hagi contribuït a una millor convivència o major benestar dels veïns i veïnes del municipi.

  • CREU ROJA: Amb les seves accions fan honor als principis d’Humanitat, Imparcialitat i Neutralitat, essent una organització de caràcter voluntari del nostre municipi.
  • PROTECCIÓ CIVIL: Grup de voluntaris organitzats i preparats per prevenir i actuar en situacions d’emergència, col·laborant en diferents actes del municipi.
  • ASSOCIACIÓ DELTARESCAT: Associació protectora d’animals dedicada a la recollida, cura i recerca d’adoptants per als animals abandonats del nostre municipi.

 

PREMI A LA TRAJECTÒRIA EXTERIOR

Persona que estigui desenvolupant una rellevant tasca social o trajectòria professional a qualsevol part del món i que tingui una remarcada repercussió.

  • CARME FRANCH RIUS: Pedagoga de professió, porta a terme una important tasca social i humanitària en camps de refugiats a Grècia.
  • JOAN SEBASTIÀ NAVARRO PAGÀ: Enginyer de professió a Alemanya, la seva passió per l’automobilisme i la competició esportiva, li va donar l’oportunitat de viure tres Dakars i treballar a la Fórmula 1.
  • JESÚS PÉREZ PAGÀ: Metge amb vocació altruista i uns marcats valors humanitaris. Fundador i president de l’ONG “Metges Solidaris de Catalunya”.

PREMI ESPECIAL

Persones físiques o jurídiques que hagin destacat de forma rellevant en qualsevol activitat, social o professional, dintre del terme municipal.

  • ENRIQUE BONET ROYO: Pertany a la segona generació de professionals de la perruqueria de la seva família, deixant pas, tot just aquest any a causa de la seva jubilació, als seus fills. Conegut per oferir un tracte amè amb un servei innovador i de qualitat.
  • GRUP DE TEATRE USUARIS DE LA DUNA: Pel seu esforç i il·lusió en el desenvolupament d’activitats de teatre, per fer visible les potencialitats de les persones, el treball i per la motivació d’integració social que suposa.
  • JOSÉ MARIA TORRES LLAÓ: Dedicat a la docència des dels 17 anys fins que es va jubilar, impulsor i creador del Futbol Base de la UD de Jesús i Maria, a més de ser-ne entrenador i directiu.

 

PREMI DELTA DE L’EBRE

Persones, entitats físiques/jurídiques o empreses que hagin desenvolupat una tasca o un projecte en clau de territori i amb una repercussió important en l’àmbit del Delta de l’Ebre.

  • CONSELLER JOSEP RULL ANDREU: Empresonat per defensar la llibertat d’acord al mandat democràtic. Pregoner de Deltebre 2017 per la seva continuada lluita en contra del transvasament i la regressió. Impulsor de projectes per enlairar Deltebre: la rotonda del Camp Nou, la redacció del POUM, el dragatge de la bocana, la depuradora de Riumar o l’ampliació del Port de Deltebre.
  • DELTA POLET: Empresa familiar amb passió per la naturalesa que transmet la importància de la preservació de les tradicions i els ecosistemes del Delta de l’Ebre.
  • ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DEL PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE: Porten a ter­me una important tasca de protecció, coneixement i difusió del patrimoni natural del Delta de l’Ebre.

 

PREMI CULTURA

Persones o entitats físiques o jurídiques que en siguin mereixedores pels seus serveis extraordinaris en l’àmbit de la cultura.

  • CIA DELTA TEATRE: Fundada l’any 1995 i amb un important repertori d’obres, la companyia actua per diferents llocs del territori i organitza anualment les Jornades de Teatre.
  • FESTIVAL DELTEBRE DANSA: Festival internacional d’arts escèniques organitzat per R.O.P.A., companyia del coreògraf i ballarí, Roberto Olivan.
  • PENYA TAURINA “BOUS MÉS QUE MAI”: Organitzen els espectacles taurins de les festes i han recuperat les Festes de Sant Miquel.

 

 

PREMI ESPORTIU

Persones o entitats físiques o jurídiques que en siguin mereixedores pels seus serveis extraordinaris en l’àmbit de l’esport.

  • JORDI VENTURA MORUETA: Entrenador de futbol femení amb una llarga trajectòria vinculada al FC Barcelona. Actualment, és el primer entrenador del Femení B i coordinador del futbol femení formatiu del Barça.
  • EQUIP VETERÀ FEMENÍ A.E. XINO-XANO: Membres de l’Associació Esportiva Xino-Xano, aquest any han quedat terceres a la Lliga Catalana i al campionat de Catalunya de Llagut Català.
  • PAU VILA FABRA: Significativa trajectòria en el món del futbol ebrenc i competidor d’esdeveniments esportius de running.

 

PREMI A L’ENFOCAMENT TURÍSTIC

Persones, entitats físiques/jurídiques o empreses que hagin desenvolupat qualsevol iniciativa en el sector turístic i que hagi tingut repercussió al municipi.

  • RIU A L’EBRE: Dona a conèixer els atractius turístics del Delta de l’Ebre orientats en el turisme sostenible.
  • DELTACLETA: Ofereix experiències cicloturístiques pel Parc Natural per descobrir diversos ecosistemes deltaics.
  • DELTANATUR: Ofereix rutes per fomentar la cultura, la història i les tradicions del Delta de l’Ebre, així com l’observació de la fauna i flora.

 

PREMI GASTRONOMIA

Premiar l’esforç de persones o entitats físiques/ jurídiques o empreses per convertir la gastronomia local en un referent de qualitat o de riquesa culinària i humana.

  • LADIS ALCALÀ MORELLÓ: Xef del restaurant Mas Prades i guanyador del programa televisiu “Joc de Cartes”. Ha donat a conèixer la nostra gastronomia arreu de Catalunya.
  • SUSHI MC: La seva propietària, Margaret Morelló, ha treballat per vincular els productes deltaics amb la cultura japonesa.
  • ALEXIS ALIAU BONET: Xef del municipi qui ha traslladat la cultura gastronòmica deltaica a altres indrets del país durant la seva trajectòria professional.

 

PREMI ACCIÓ EMPRESARIAL

Persones, entitats físiques/jurídiques o empreses amb una tasca empresarial destacada que hagi contribuït al desenvolupament i prosperitat del municipi o que estiguin impulsant una iniciativa econòmica o un projecte empresarial innovador i d’excel·lència.

  • DELINTERNET: Empresa d’enginyeria informàtica, pionera en la instal·lació de fibra òptica a les Terres de l’Ebre.
  • EBRE PÀDEL: Centre que dona a conèixer aquest esport i ofereix la seva pràctica al municipi de Deltebre, essent una iniciativa empresarial innovadora.
  • HOSTAL CLING 43: Empresa regentada per dos joves, on es combina l’allotjament en una casa centenària amb l’oferta d’activitats de lleure.

PREMI JOVE

Persones que hagin desenvolupat alguna iniciativa juvenil o alguna acció destinada als joves o entitats que desenvolupen alguna activitat que destaqui en el món juvenil.

  • ASSOCIACIÓ DE JOVES LES MARFANTES: Col·lectiu jove del municipi que destaca pel seu projecte “Passeig del terror de Halloween”.
  • JOAN ROCA FABRA: Llarga trajectòria en el món del ball i jove compromès que es dedica a ensenyar i fer gaudir aquesta disciplina a diferents col·lectius.
  • ALBERT PAGÀ I XAVI LLAMBRICH: Joves creadors del món audiovisual que estan treballant en la primera websèrie ebrenca que s’emetrà per un canal de televisió del territori.

 

ACTE DESTACAT DE L’ANY

Acte destacat de l’any 2017 per la seva temàtica, originalitat i pel seu impacte en l’àmbit social, cultura o esportiu.

  • HOMENATGE A LA VIDA DE LES DONES SILENCIADES: Acte de reconeixement públic a les dones organitzat per ADAS amb la col·laboració d’AFIDE. Enguany ha estat dedicat a les taxistes.
  • TARDE DE BOUS PENYA TAURINA LA DIVISA: Acte taurí de les Festes Majors de Deltebre organitzat per l’Associació Cultural Taurina La Divisa amb l’actuació del ramader navarrès Arriazu.
  • TORNEIG DE FUTBOL MEMORIAL “LO MAGRE”: Torneig Juan Aliau “Lo Magre” del U.E. Jesús i Maria. Enguany han participat equips com el FC Barcelona, el València i el Villareal, entre d’altres.

 

PREMI TEIXIT ASSOCIATIU

Entitat destacada de l’any 2017 en qualsevol àmbit: social, cultural, esportiu…

  • ASSOCIACIÓ ORNITOLÒGICA DE L’EBRE: Organitzadora del 44è Campionat Ornitològic de Catalunya al nostre municipi, on van participar 2.000 ocells criats per aficionats d’arreu del país.
  • LLIGA CONTRA EL CÀNCER: Per posar en marxa els Grups d’Ajuda Mútua (GAM), que ofereixen suport psicològic i emocional a les persones que pateixen aquestes patologies.
  • ADAS: Associació de Dones Agents de Salut que promou accions encaminades a crear i millorar l’entorn físic i social de les dones de Deltebre.
Darreres notícies