WhatsApp Image 2017-12-04 at 17.25.27

El govern presenta un pressupost expansiu de 17.067.000, un 20% superior al d’aquest any

L’equip de govern ha presentat en roda de premsa el pressupost 2018 que es portarà a aprovació al plenari d’aquest dimarts 5 de desembre. Un pressupost que ha augmentat en un 20% respecte l’any anterior i que ascendeix a 17.067.000€, tot sense repercutir en la pressió fiscal a la ciutadania.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem davant d’un pressupost expansiu que s’encamina en la línia de complir amb els objectius del present mandat i establir les bases del Deltebre del futur”.

En aquest full de ruta, i igual com l’any anterior, es prioritzen totes aquelles actuacions orientades en la millora de la imatge de poble. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la nostra aposta per la millora de la imatge del municipi és més que tangible i dóna resposta a les inquietuds que els ciutadans i ciutadanes ens plantegen sobre aquesta qüestió”. Així, si bé aquesta partida l’any anterior es pressupostava globalment amb 3.500.000€, enguany es pressuposta amb gairebé 6.000.000€.

Així, amb aquest pressupost es vol posar èmfasi en totes aquelles actuacions encaminades en la neteja del casc urbà, del manteniment de zones verdes, de la neteja de platges, la neteja de desaigües, així com també amb inversions com l’arranjament de diferents carrers, l’adequació de l’espai de Mobles Delta amb el projecte Colors del Delta, el soterrament de línies elèctriques, la construcció de la rotonda del carrer Girona, la finalització de l’enllumenat del Passeig del Riu, l’ampliació del cementiri, etc.

El Complex Esportiu, una de les inversions més destacades
A banda d’aquestes inversions, cal destacar les obres d’adequació del Complex Esportiu Municipal que ascendirà a gairebé 700.000€, l’acabament del Pavelló Fluvial, un centre d’exposicions que complementi  el centre cultural de la Biblioteca Delta de l’Ebre i les obres de Riumar en la seva tercera fase, entre d’altres.

Així doncs, aquest pressupost té el seu full de ruta en el manteniment dels objectius establerts per part de l’equip de govern. Per aquest motiu, i paral·lelament a la imatge de poble, també repercuteix amb la Revalorització Econòmica, que augmenta en un 62%, i en les polítiques socials. Pel que fa a la primera partida, es realitzarà un Pla de Revalorització Econòmica que permeti encaminar Deltebre cap a l’impuls de la seva economia. Alhora, també es seguirà apostant pel turisme, per impulsar la DeltaFira, les jornades gastronòmiques, i per fomentar les bases d’Incentius per a la Dinamització Econòmica i Ocupacional al municipi, en funcionament des d’aquest any.

Pel que fa a la segona, la partida de Polítiques Socials augmenta en més d’11.000€ en relació al 2017 i un 130% en relació al pressupost del 2015. En aquest punt, es seguirà apostant per les bases de Tributs Socials, que afavoreixen anualment a unes 300 famílies, les bases d’Urgència Social i per la Inserció Laboral.

En relació a la dotació de Cohesió Social, aquesta augmenta en un 6% i focalitza la seva mirada amb tot el conjunt d’activitats que permeten enlairar Deltebre des de totes les seves vessants. En aquest apartat cal destacar la continuada aposta pel teixit associatiu, el reforç a les polítiques de joventut, la creació d’una televisió digital i la primera edició del Piromusical de l’Ebre.

Una ràtio d’endeutament del 58%
Per a realitzar totes aquestes actuacions, es preveu un préstec de 650.000€. Tanmateix, tot i que finalment aquest s’acabi materialitzant, això no impedirà que l’endeutament de l’administració segueixi disminuint. D’aquesta manera, es preveu que la ràtio d’endeutament sigui del 58.22%, gairebé un 30% menys que a l’any 2015 i molt per sota de la ràtio d’endeutament legal que es pot arribar a situar al 110%.

Aquesta reducció de l’endeutament no ha frenat les inversions de l’Ajuntament de Deltebre. De fet, des del 2015, aquestes han augmentat en un 83%. Finalment, i pel que fa al període mig de pagament, aquest es situa al voltant dels 13 dies.

Altres punts de l’ordre del dia
El plenari d’aquest dimarts també debatrà, entre d’altres qüestions, l’aprovació de les bases dels Tributs Socials i de Dinamització Econòmica, i les bases de subvencions de Teixit Associatiu.

Darreres notícies