Triatló-Deltebre-048

Deltebre es mobilitza per acollir els més de 1.050 atletes que participaran en la Triatló

Aquest cap de setmana, el municipi de Deltebre es convertirà en la capital de l’esport de les Terres de l’Ebre mitjançant la cinquena edició de la Triatló Deltebre i els 1.055 atletes, d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol, que estan inscrits actualment i que hi participaran en les seves diferents modalitats.

L’esdeveniment comptarà, tal com és habitual en aquest esport, amb una prova de natació, una de ciclisme i una d’atletisme. Les proves s’han ofert en quatre disciplines diferents: sprint, olímpic, short i half depenent del nivell del diferents participants. Així si bé a la categoria inicial, sprint, s’han de nadar 750m, córrer 5km i rodar amb bicicleta 20km, a la categoria més especial s’hauran de nadar 1.9km, córrer 20km i, finalment, 84km de bicicleta. En tot cas, per a facilitar la participació, les categories es podran realitzar individualment o amb grups de dos o tres persones.

El Triatló Deltebre mobilitzarà el municipi tant pel que fa amb voluntariat, a hores d’ara més de 125 persones, com pel que fa a la dinamització econòmica com a les restriccions de mobilitat que hi haurà durant l’estona que es dugui a terme la cursa. Vist l’èxit de convocatòria d’aquest any, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “la Triatló Deltebre no només es consolida amb la seva cinquena edició, sinó que creix any rere any i s’ha convertit en un dels actes que genera més orgull de pertinença al nostre municipi”. Soler també ha volgut subratllar “l’impacte econòmic” que suposarà aquest esdeveniment per al municipi atès que molts dels atletes s’allotjaran a Deltebre i compraran als establiments locals.

L’edició de Deltebre és una de les més esperades pels atletes ja que el desnivell del terreny és pràcticament nul i es poden arribar a aconseguir marques rècord. Al mateix temps, tots els participants poden gaudir d’un entorn natural únic, així com moments especials quan, per exemple, els participants surten nadant del riu Ebre sota del pont Lo Passador.

Enguany és el cinquè any que es celebra aquesta prova que s’emmarca dins del Tricircuit.com, un circuit de triatló que es realitza en 8 localitats diferents que tindran com a tret de sortida Deltebre. Les següents proves es desenvoluparan a Calella, Amposta, El Pont de Suert, Tossa de Mar, Sant Pol de Mar i Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Montalt. Cada una de les competicions es realitzarà sota la supervisió de la Federació Catalana de Triatló.


Consulta les afectacions de mobilitat en aquest enllaç: http://deltebre.cat/wordpress/wp-content/uploads/2018/03/Informaci%C3%B3-talls-i-accessos-Triatl%C3%B3-Deltebre-2018.pdf

Darreres notícies