Roda de premsa

Deltebre s’obrirà al riu amb el nou Pavelló Fluvial i amb la projecció d’una zona hotelera i de restauració al voltant del pont Lo Passador

Aquesta mateixa setmana s’han iniciat les obres del Pavelló Fluvial de Deltebre que s’ubicarà als baixos del Pont Lo Passador i que permetrà impulsar un espai que, a hores d’ara, i segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, està “infrautilitzat malgrat que és una zona estratègica per al desenvolupament del municipi a nivell turístic”.

El Pavelló Fluvial és projecta com un espai de projecció turística de 1.000m2, que albergarà funcions transitòries d’auditori plenament equipat i condicionat acústicament, de manera que a banda de poder efectuar fires temàtiques, també podrà donar cabuda a actuacions de teatre, concerts i conferències, entre d’altes. El seu aforament serà variable depenent de l’activitat a realitzar. Així, si bé, per exemple, en el cas d’una obra de teatre s’ubicaran 260 persones assegudes, en el cas d’un concert el seu aforament s’amplia a 640 persones.

Amb la seva finalitat de difusió turística, l’equipament comptarà amb un espai d’informació turística, així com també amb diferents panells ubicats a l’exterior que donaran a conèixer els diferents atractius turístics de Deltebre. L’alcalde ha detallat que “el Pavelló Fluvial ha de ser el punt de confluència de totes aquelles activitats que ajuden a projectar el turisme actiu, cultural i gastronòmic”. Està previst que les obres finalitzin entre el mes de juliol i agost d’aquest 2018 de manera que, aquest estiu, l’equipament ja serà una realitat.

Aquesta actuació, votada majoritàriament als pressupostos participatius, té un cost previst de 348.000€, dels quals 325.000€ es financen en préstec i 23.000€ amb aportació municipal. Alhora, per finalitzar l’equipament interior s’ha dotat una partida pressupostària de 90.000€. L’alcalde ha volgut destacar “la solidesa de les finances de l’Ajuntament de Deltebre atès que tot i haver efectuar un préstec, menor del que teníem previst, seguim reduint el deute i augmentant les inversions”. De fet, a hores d’ara l’Ajuntament de Deltebre contempla una ràtio d’endeutament del 40,49%, una xifra de mínims històrics.

El primer pas d’una àrea turística, fluvial i de lleure
Soler ha explicat que “amb l’adequació del Pavelló Fluvial donem el tret de sortida al desenvolupament d’un espai turístic, fluvial i de lleure que s’efectuarà en diferents fases”. Així, a banda del propi Pavelló, també es contempla un espai lliure, de gairebé 9.200m2, amb la barcassa del transbordador, restaurada, com a escenari d’un amfiteatre, un embarcador fluvial, del qual ja s’ha sol·licitat una subvenció al Grup d’Acció Local de la Pesca, i una zona prevista per a l’ampliació del pavelló, si és que s’escau a llarg termini.

Alhora, es preveu l’edificació d’una zona hotelera, amb una ocupació de 5.830m2, i d’una zona de comerç i de restauració de 3.109m2. Tota aquesta actuació queda pendent de l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre del canvi de classificació d’uns terrenys de gairebé 45.000m2 , aprovat al seu moment en sessió plenària. Així, aquests terrenys, abans propietat de l’INCASOL, s’ha intercanviat per uns altres terrenys de propietat municipal que a partir d’ara passaran a ser propietat d’aquest organisme públic una vegada es requalifiquin per al seu ús com a zona lúdica i hotelera. A més, l’Ajuntament, dins d’aquesta requalificació, es guarda una participació d’aprofitament d’aquests terrenys.

Darreres notícies