Deltebre es mobilitza per acollir 2.000 persones amb l’aplec de corals “Lleida Canta al Delta”

26 d'abril de 2018

Si bé fa tot just un parell de setmanes Deltebre es va mobilitzar amb el Triatló, cita esportiva en la qual van participar 1.087 atletes, aquest cap de setmana el municipi tornarà a esdevenir protagonista, en aquest cas, per un esdeveniment cultural que aplegarà a més de 1.100 cantaires d’arreu de Catalunya.

Així, aquest diumenge 29 d’abril, i sota el nom de “Lleida Canta al Delta”, 42 corals de 17 comarques catalanes interpretaran 126 cançons durant tot el matí en diferents indrets del municipi. L’esdeveniment començarà a les 10 hores amb un assaig de cant comú en un escenari de luxe: el pont Lo Passador. És en aquest punt on es concentraran, per primera vegada, totes les corals. A partir d’aquí, a les 12 hores i en diferents grups, els cantaries es desplaçaran al Mas Tramontano, Lo Garxal i al Passeig Marítim de Riumar.

Atès que s’han superat les expectatives, gairebé 2.000 persones entre cantaries i acompanyants, la última trobada, per qüestió d’aforament, es concentrarà al Recinte Firal de Deltebre. Espai on es realitzarà el comiat i on els cantaires, conjuntament, cantaran cançons com el Carrilet de La Cava i també el cant dels Segadors.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquests tipus d’esdeveniment no només ajuden a ratificar Deltebre com a capital del Delta de l’Ebre, sinó també són una oportunitat per a projectar el nostre municipi a arreu de Catalunya”. Així, el propi alcalde ha explicat que “treballem per a què hi hagi una programació d’activitats, enfocades part d’elles al turisme, que ajudin a exportar el nom de Deltebre ja sigui a partir de la gastronomia, paisatge, cultura, l’esport, etc”.

Recordem que aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Deltebre, la Federació Catalana d’Entitats Corals, la Coral de Maristes de Montserrat i la Societat Musical Espiga d’Or. Alhora, compta amb la col·laboració de diferents entitats del teixit associatiu del municipi: Associació Local de la Dona de La Cava, Associació de Dones de Deltebre, ADAS, Associació Musical Sol del Delta, la Rondalla dels 3 cantadors, la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, l’Associació de Veïns de Riumar, l’Associació de Veïns Gent del Barri i l’Associació de Veïns del Barracot. A banda, també col·laboren la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els comentaris estan tancats.

informative post
bitcoin mining bitcoin
cinemantrix.com top bitcoin mining companies 2018 how bitcoin miners are there world
X