IMG_7056

Deltebre inicia la creació de la figura del Síndic/a de Greuges

Deltebre crearà la figura del Síndic o Síndica de Greuges per tal que la ciutadania pugui presentar les seves queixes o suggeriments vers el funcionament del propi Ajuntament de Deltebre. El plenari de l’Ajuntament de Deltebre d’aquest mes de maig ha ratificat, per unanimitat, aquesta proposta  plantejada per part de l’equip de govern municipal.

Abans de la creació d’aquesta figura, des del consistori s’obrirà un procés de participació ciutadana amb el qual els veïns i veïnes podran, mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament, aportar les seves opinions per confeccionar i complementar les diferents funcions que haurà d’assumir el Síndic o Síndica de Greuges.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “amb la creació d’aquesta figura volem dotar a l’Ajuntament de Deltebre d’un defensor de la ciutadania davant el propi funcionament de l’administració local i així millorar preservar les inquietuds i queixes ciutadanes davant l’Ajuntament de Deltebre”. Al mateix temps, l’alcalde ha recordat que “amb el Síndic o Síndica de Greuges donem compliment a un dels punts del programa de govern”.

En el mateix plenari també s’ha aprovat, en aquest cas amb els vots favorables del PDeCAT, CE- Socialistes, PP i CUP, i amb l’abstenció d’ERC, la suspensió de la tramitació de la contractació del contracte de Serveis Bàsics d’Imatge de Poble. Aquesta acció s’ha realitzat ja que l’empresa, englobada amb la UTE, proposada d’adjudicació del nou contracte de recollida d’escombraries del COPATE per a l’àmbit del Baix Ebre i Montsià, Fomento de Construcciones y Contratas, ha presentat al·legacions de la relació classificatòria de l’adjudicació del contracte. Ara, serà el Tribunal Especial de Contractes del Sector Públic qui decidirà si s’admet a tràmit aquestes al·legacions i, si és el cas, les resoldrà.

El plenari també ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració que signa l’Ajuntament de Deltebre amb el Festival Deltebre Dansa. Un acord que enforteix les relacions entre l’administració local i els organitzadors del festival per tal de seguir treballant conjuntament amb la projecció d’aquest festival internacional. Finalment, el plenari també ha aprovat una moció de la CUP, subscrita pel PDeCAT, en defensa dels Comitès de Defensa de la República. ERC ha votat a favor de la proposta, CE- Socialistes s’ha abstingut i el PP ha votat en contra.

Darreres notícies