Deltebre estrena la plaça Marina Oriol amb un emotiu acte

17 de maig de 2018

El municipi de Deltebre compta amb una nova plaça pública. És el cas de la plaça Marina Oriol, ubicada a l’exterior de la Biblioteca Delta de l’Ebre, i que complementarà, amb 2.800m2, el centre cultural de Deltebre amb una zona de jocs infantils i un aparcament habilitat i pavimentat per a 13 vehicles i 8 motocicletes.

La plaça Marina Oriol també presenta nous punts d’il·luminació, bancs i espais verds per a la convivència.  L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb aquesta actuació dotem al municipi d’un nou espai públic que ha d’esdevenir, atesa la importància de la seva ubicació, un punt de trobada i de convivència entre els veïns i veïnes del municipi”.

La plaça commemora la figura de Marina Oriol, una filla del municipi que, entre d’altres motius, es recorda per l’empremta que ha deixat en el conjunt del teixit associatiu, amb la fundació de l’Associació de Veïns i Veïnes de Jesús i Maria, i la recuperació de les festes de Sant Ramón, la seva dedicació a la transmissió de la cultura de la Jota Ebrenca i la seva constant lluita i defensa del territori i del riu Ebre.

L’alcalde de Deltebre ha posat en valor la figura de Marina Oriol i ha explicat que “la impremta de Marina no només perdura als nostres cors, sinó que també en el futur col·lectiu del municipi a través de tot el llegat que ens va deixar”. Així, l’alcalde ha subratllat que “amb la plaça Mariona Oriol, la seva essència i la seva força serà eterna i recordada per tots i totes”.

En total, el cost de les obres ha ascendit 109.500€ i s’engloben en les diferents actuacions que l’Ajuntament de Deltebre està duent a terme. De fet, actualment estan en execució les obres del Pavelló Fluvial, les obres de la rotonda del Camp Nou i les obres de Riumar. Alhora, aquesta setmana també s’han adjudicat les obres del Complex Esportiu. L’alcalde ha clos l’acte remarcant que “per a nosaltres la capitalitat no és tan sols una paraula, sinó que són fets. I és que el govern que encapçalo és el govern de la cultura dels fets”.

Els comentaris estan tancats.

X