ImatgeFestes

El concert de La Pegatina i el primer Piromusical, novetats de la Festa Major de Deltebre

Del 10 al 19 d’agost, i sota el nom de “Acampe qui pugue!”, Deltebre celebrarà novament la seva Festa Major amb 9 dies complets d’activitats per a tots els públics, i on destaquen, entre d’altres novetats, el concert de La Pegatina i Pepet i Marieta, i la primera edició del Piromusical de l’Ebre, que clourà les festes al pont Lo Passador.

En tot cas, les festes majors seguiran amb el seu caràcter tradicional i, per aquest motiu, els bous i les nits de ball continuaran sent protagonistes dels dies de festa. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “si bé les festes majors estan protagonitzades per les tardes de bous i per les nits de ball, des de la nostra arribada al govern municipal hem anat incorporant novetats a la programació per tal d’oferir un ampli ventall d’activitats per a tots els veïns i veïnes”.

Entre aquestes novetats, que enguany també es tornaran a celebrar, cal destacar la baixada dels “AutosLocos”, el tobogan aquàtic gegant, el concurs d’arrossos, els correbars i  les nits de ball amb bingo. A banda, també s’incorporaran a la programació altres esdeveniments com ara la nit del Karaoke amb orquestra i la primera edició del Night of Music Festival.  L’alcalde ha agraït la implicació de “la comissió de festes i de la comissió de bous en l’organització dels diferents esdeveniments que es celebrant durant els 9 dies de la Festa Major i que asseguren que aquests siguin un èxit de participació”.

Aquest any, el pregoner de la Festa Major de Deltebre serà el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra. L’alcalde ha explicat que “la figura d’Agustí Serra, conjuntament amb la del conseller Rull, ha estat fonamental per a què Deltebre hagi pogut aprovar inicialment el POUM i per a què la Generalitat de Catalunya assumeixi la seva redacció a causa de la complexitat de l’urbanisme municipal”.

La resta de la programació
Aquest any, i en relació amb els bous, també hi ha novetats com és el cas del concurs d’Emboladors, el bou capllaçat nocturn de l’Associació Bou Capllaçat de Jesús i Maria, i el desafiament de casta Navarra a les Terres de l’Ebre de la Penya Taurina La Divisa, els dos patrocinats per l’Ajuntament de Deltebre.

Alhora, les dones, la gent gran i els quintos i quintes també tindran la seva respectiva jornada amb activitats específiques i, com és habitual, també es seguirà celebrant la nit del teatre, a càrrec de la companyia Delta Teatre, el concurs de Tir al Plat, el concurs obert de Pesca Fluvial, i els corresponents actes religiosos, culturals i esportius.

El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha animat a la ciutadania “a participar activament en els diferents actes que es celebraran durant tots els dies i a gaudir amb germanor els dies festius”.

Actualment encara estan oberts a la venda les taules i cadires del ball, per un preu de 30€ (taula i 6 cadires), l’abonament per a totes les nits de ball amb un cost de 5€ i independent a l’entrada del concert de La Pegatina i Pepet i Marieta, la qual té un cost de 8€ anticipada i 10€ a la taquilla, i es pot adquirir a la web de l’Ajuntament de Deltebre.

Darreres notícies