Plenari

El plenari ratifica el canvi de nom del carrer Girona pel d’Avinguda 1 d’octubre

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha ratificat el canvi de nom del carrer Girona pel d’Avinguda 1 d’octubre a partir del procés de participació ciutadana engegat durant el passat mes de juliol i amb el qual la ciutadania va poder participar emeten el seu vot físic a les instal·lacions de l’Ajuntament de Deltebre o bé a través del portal web Deltebre Participa!

En total van votar 322 persones de les quals un 64.29% van votar favorablement al canvi de denominació i la resta, un 35.71%, van votar en contra. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “amb aquesta actuació el municipi disposarà d’una avinguda que commemorarà els fets succeïts el passat 1 d’octubre de 2017 i que posarà en alça els valors de la pau, la democràcia i la llibertat”.

El portaveu del PP, Tomàs Castells, ha votat en contra de la proposta “atès la baixa participació existent en el procés de votació”. En la mateixa línia, però amb el vot favorable, també s’ha expressat la representant de la CUP, Dayana Santiago, la qual també ha posat de manifest l’escàs percentatge de veïns i veïnes que han aportat la seva opinió.

Finalment, el regidor no adscrit, Carles Aliau, ha mostrat la seva “satisfacció” pel canvi de nom i també ha animat a participar a la ciutadania en les diferents accions de participació ciutadana que es realitzen des de l’Ajuntament de Deltebre. En el cas de CE – Socialistes per Deltebre, el seu vot ha estat l’abstenció.

Aprovació del reglament del Síndic de Greuges
El plenari d’avui també ha servit per aprovar, per unanimitat, el reglament del Síndic o Síndica de Greuges, malgrat que aquest estarà en exposició pública durant el proper mes per si es volen realitzar aportacions per modificar el redactat del text.

Finalment, també s’ha aprovat, amb els vots favorables de tots els partits exceptuant l’abstenció de la CUP, la proposta d’alcaldia en suport al sector aqüícola del Delta de l’Ebre i la qual reclama mesures urgents per pal·liar el greuge econòmic del sector, tal com es va presentar públicament aquest dilluns en roda de premsa.  

Cal esmentar que el regidor Carles Aliau, per petició pròpia, ha abandonat el grup municipal d’ERC de manera que a hores d’ara esdevé un regidor no adscrit. Aquest canvi, i fins la incorporació del proper regidor o regidor, causa que el grup municipal d’ERC es quedi sense representació al plenari.

Darreres notícies