Imatge

L’Ajuntament de Deltebre s’incorpora a la taula de Defensa del Territori proposada per les comunitats de regants

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre d’aquest mes d’octubre ha servit per aprovar per unanimitat, entre d’altres temàtiques, la incorporació de l’Ajuntament de Deltebre a la taula de defensa del territori proposada per les comunitats de regants.

Aquesta taula estarà configurada pels ajuntaments del delta i per les comunitats de regants i ha de servir per sumar esforços per lluitar en contra la regressió del Delta de l’Ebre. De fet, com a primera fase es sol·licitarà un pla de protecció del litoral i, en una segona fase, un pla de regeneració de les badies i llacunes.

En aquest punt, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha recordat que “Deltebre és el municipi on més s’accentua la regressió del Delta de l’Ebre i per aquest motiu des del govern municipal sempre hem defensat que hem de passar de la resignació a l’acció per cercar un pla d’actuació concret”.

La nova regidora d’ERC, Vanessa Callau, ha demanat a l’alcalde que “mantingui els grups municipals informats sobre el contingut de les reunions atesa la rellevància dels punts que es tractaran” i li ha exigit “un lideratge compromès i actiu”.

El representant del PP, Tomàs Castells, ha detallat que “aquesta ha d’esdevenir una taula important” tot i que ha remarcat que “com a Ajuntament de Deltebre s’hauria de tenir present treballar per revisar el Pla Integral del Delta” ja que “no s’acaba de complir”.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha esmentat que “esperem que en aquesta taula també puguin entrar tècnics de manera que les decisions siguin tècniques i no polítiques”.

En el plenari també s’ha aprovat, per majoria absoluta, la moció subscrita pel PDeCAT, ERC i CUP en relació amb l’aniversari de l’1 d’octubre i ha pres possessió la nova regidora d’ERC, Vanessa Callau.

Darreres notícies